Rupert Murdoch renunță la salariul de la Fox Corp – Cronica de Business

1. Primarul PNL al orașului dâmbovițean Titu, Traian Niculae, aflat la al doilea mandat, intră pe piața rezidențială din București, cu un proiect ce urmează a fi dezvoltat în parteneriat cu familia Neagu, proprietarii benzinăriei și fitofarmaciilor Rom Star. (Profit.ro)

2. IBM a înregistrat o cifră de afaceri de $17,57 miliarde în primul trimestru al anului, în scădere cu 3,4% față de perioada similară a anului trecut. Profitul net a fost de 1,18% în aceeași perioadă, cu 26% mai mic față de trimestrul I din 2019. (CNBC)

3. Creşterea veniturilor Huawei Technologies a încetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, faţă de 39% în urmă cu un an, dar cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume şi-a descris performanţele ca fiind ”solide” în contextul presiunilor din partea Statelor Unite şi a impactului pandemiei de coronavirus. (News.ro)

4. Investiția în valoare de $5,7 miliarde făcută de Facebook într-o divizie a companiei indiene Reliance Industries va crea un gigant care va intra în concurență directă cu Amazon și Walmart. Facebook și Reliance vor începe cu câteva proiecte în zona de e-commerce și plăți digitale, pentru ca apoi să se dezvolte și în zona de educație și sănătate online. (Bloomberg)

5. Rupert Murdoch, președintele Fox Corp, și fiul său, Lachlan Murdoch, CEO-ul companiei, vor renunța la salarii pe fondul crizei. (Reuters)

Bonus:

6. Netflix pregătește o nouă emisiune de obligațiuni, în valoare de aproximativ $1 miliard, fonduri ce vor fi folosite, printre altele, pentru cumpărarea și producția de conținut, cheltuieli de capital, precum și pentru finanțarea unor eventuale tranzacții strategice. (Profit.ro)

7. Central Europe Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, a anunţat venituri nete de $143,8 milioane în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 2% la curs valutar real. Veniturile nete din România au urcat în schimb cu 1,8%, la $39,5 milioane. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului – Cronica de business
Împrumuturile Guvernului au ajuns la 70 de miliarde de lei în prima jumătate a anului – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău