Rușii de la Yandex intră în România – Cronica dimineții

1. Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a reușit să formeze o coaliție până la miezul nopții ceea ce va duce la dizolvarea parlamentului și organizarea de noi alegeri. (WSJ)

2. Rata șomajului a coborât la 3%. Numărul total de șomeri la finele lunii aprilie era de 261.909 persoane. În funcție de mediul de rezidență, numărul șomerilor la finele lunii aprilie se prezintă astfel: 77.452 șomeri provin din mediul urban și 184.457 șomeri provin din mediul rural. (Profit.ro)

3. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat aseară că îşi va depune demisia din funcţie doar când partidul îi va cere acest lucru. „Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a spus Dan, ca răspuns la cererea președintelui Iohannis. (News.ro)

4. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat aseară, la B1TV, că anunţul USR+ că vor avea candidat propriu la prezidenţiale a venit într-un moment total nepotrivit (News.ro). Orban a mai declarat că un partid care depune o moţiune de cenzură trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. „Nu poţi să îi laşi pe ăştia (PSD) să dea foc la ţară numai că, din calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare”. (News.ro)

5. Compania Yandex, supranumită „Google-ul Rusiei” va intra pe piața românească printr-o aplicație de taxi numită Yango, au spus pentru HotNews.ro surse din piață. Yango s-ar putea lansa în luna iunie, aplicația fiind prezentă până acum în 15 țări, într-unele sub numele Yango, iar în altele, Yandex Taxi. (Link)

6. 86% dintre tranzacțiile cu criptomonedă sunt false. Concluzia a rezultat din analiza traficului, în ultimele 6 luni, a 48 de platforme de exchange de criptomonedă. (Link)

7. Ikea își va lansa o aplicație prin care clienții vor putea vizualiza cum arată mobilă în propria casă înainte de a o comanda online. Aplicația, ce va fi lansată inițial în Franța și Germania, înseamnă o schimbare de strategie pentru Ikea, prin mutarea focusului către comenzile online în locul magazinelor. (Reuters)

8. Flipboard a început notificarea utilizatorilor pentru schimbarea parolelor după ce hackerii au avut acces timp de nouă luni la sistemele interne ale platformei. (ZDNet)

9. IATA (International Air Transport Association) a anunțat că avioanele Boeing 737 Max nu vor reîncepe să fie folosite în zboruri de linie mai devreme de august. (TheGuardian)

10. Chelsea Londra a câştigat, aseară, pentru a doua oară, Liga Europa la fotbal, învingând în finala de la Baku rivala din Premier League Arsenal Londra, cu scorul de 4-1. (News.ro)

Promo: STIREA DIMINEȚII DE LA iCEE.fest: UPGRADE 100. În premieră în România, Facebook susține Marketplace Academy + o scenă dedicată Google + speakeri eBay + Hubspot + training LinkedIn + experți independenți în eCommerce + bilet special doar pentru playerii din domeniu. DETALII AICI (http://bit.ly/2QtLVdW). Aveți 15% discount la orice tip de bilet cu cod voucher 15Cronica – pasul doi din Book Now. AMR 14 zile.

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Presedintele Trump inregistrat in secret de propriul avocat
Astăzi britanicii vor vota în cadrul alegerilor legislative anticipate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău