Sanofi va produce peste 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech – Cronica Știrilor Pozitive

1. Gigantul farma francez Sanofi va produce peste 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Francezii își pun astfel la dispoziție capacitățile de producție, în condițiile în care vaccinul dezvoltat de ei împreună cu GlaxoSmithKline nu va fi disponibil decât spre finalul anului. (Reuters)

2. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că acoperirea acoperirea vaccinală în etapa 1, destinată personalului medical şi medico-social, a ajuns la 90%. (News.ro)

3. Școlile care aplică distanțarea fizică, purtarea măștilor și alte măsuri de precauție pentru sănătate nu au cunoscut răspândirea rapidă a coronavirusului în interiorul lor, a dezvăluit marți o analiză americană. Cercetătorii, care lucrează pentru Centrele SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), au analizat datele din studiile efectuate în școli din trei state americane și din unele țări europene. (Hotnews)

4. Biomarkerii din plasma unei mame însărcinate pot prezice autismul la copil cu o precize de 100%, conform unui studiu publicat în Molecular Psychiatry. (Link)

5. Australia a înregistrat în această dimineață a zecea zi consecutivă fără nici un nou caz de infecție prin transmisie locală. (Reuters)

6. Încrederea analiștilor CFA în economia României s-a îmbunătățit pentru a treia lună consecutiv, dar rămâne sub nivelul din decembrie 2019. S-au îmbunătățit așteptările privind evoluția viitoare a economiei, în timp ce condițiile curente s-au deteriorat. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut față de luna anterioară cu 5,9 puncte, până la valoarea de 50,4 puncte. Indicatorul privind evoluțiile viitoare este în creștere de la 35 de puncte în septembrie la 38,2 în octombrie, 49,8 în noiembrie și 59,4 în decembrie. (Profit.ro)

7. Compania americană Regeneron Pharmaceuticals a anunţat că terapia sa anti-Covid cu anticorpi a fost dovedit că este eficientă în prevenirea ca oamenii expuşi la cei infectaţi cu SARS-CoV-2 să dezvolte boala. Cocktailul cu anticorpi, cum este supranumit acest tip de tratament, se află acum la Regeneron în stadiul final al testării. (News.ro)

8. BNR arată că instaurarea noului Guvern a fost bine primită de investitori și că ar putea avea loc noi scăderi ale costurilor de finanțare. (Profit.ro)

9. Un român care lucrează în afara ţării trimite acasă în medie 500 euro pe lună, arată datele TransferGo, companie de transfer internaţional de bani online. (News.ro)

10. Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari, anunță Administrația Națională „Apele Române”. (Profit.ro)

11. Ministrul Transporturilor a declarat că proiectul autostrăzii care ar trebui să lege Ploieştiul de Braşov face parte din categoria celor „despre care se vorbeşte şi cu care nu s-a întâmplat nimic” de 16 ani. El anunţă că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru acest proiect şi susţine că va cere firmei care va realiza studiul să livreze mai repede soluţiile pentru unele tronsoane. (News.ro)

12. Peste 150 de lideri de companii globale, între care şeful Amazon Jeff Bezos, şeful Salesforce Marc Benioff şi liderul Ford Motor Bill Ford, au semnat o scrisoare deschisă adresată preşedintelui american Joe Biden în care îşi exprimă sprijinul pentru obiectivele noii administraţii de combatere a schimbărilor climatice. (News.ro)

13. Profitul firmelor din industria Chinei a crescut în decembrie pentru a opta luna consecutivă. (Reuters)

14. Insurgenţii talibani au anunţat că sprijină vaccinarea anti-Covid din Afganistan pentru care programul Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a promis 112 milioane de dolari. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un parc zoologic din Singapore a publicat primele imagini cu primul pui de leu, din țară, născut prin înseminare artificială. L-au numit Simba:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministerul Sănătății din Israel: Din 428,000 cetățeni care au primit a doua doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, doar 63, adică 0.014%, au contractat virusul – Cronica Știrilor Pozitive
În România, numărul pacienților vindecați ieri, 1092, a fost de aproape 4,5 ori mai mare decât numărul de cazuri noi – Cronica Știrilor Pozitive