UNESCO: Comparativ cu 1995, proporția fetelor care urmează studii primare și secundare a crescut de la 73% la 89% – Cronica Știrilor Pozitive

1. Negociatorii Parlamentului European (PE) si presedintia germana a Consiliului UE (care a negociat in numele statelor membre ale UE) au ajuns marti la un acord privind detaliile cadrului bugetar multianual 2021-2027, incheind o etapa cruciala pentru activarea pachetului de relansare de 1.800 miliarde de euro pentru a face economia europeana mai ‘verde’ si mai digitalizata. Premierul Orban a declarat ca Romania va beneficia de 46,4 miliarde de euro. (Ziare)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că autorităţile nu iau în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală nici de sărbători. Preşedintele a subliniat că în continuare este posibilă carantinarea unor localităţi. (News.ro)

3. UNESCO a anunțat că, din 1995, proporția fetelor care urmează studii primare și secundare a crescut de la 73% la 89%. În cifre reale, este vorba de 180 de milioane de fete, comparativ cu o generație în urmă. De asemenea, de trei ori mai multe femei sunt înscrise acum la universități. (Link)

4. Banca americană Goldman Sachs anticipează o redresare ”în formă de V” a economiei mondiale. Creșterea, accentuată, comparativ cu estimările în consens ale analiştilor, s-ar putea accelera datorită speranţelor legate de disponibilitatea în curând a unui vaccin pentru Covid-19 şi de victoria în alegerile prezidenţiale americane a democratului Joe Biden. (News.ro)

5. „Ambulanța pentru monumente” a câștigat Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020, în urma votului la care au participat peste 12.000 de cetățeni din întreaga Europă. „Ambulanța pentru monumente” a contribuit la salvarea a sute de clădiri monument istoric din România 🇹🇩, prin intermediul unei largi rețele active de organizații de patrimoniu. (Link)

6. Maşinile verzi câştigă teren în preferinţele europenilor, după ce mai mult de jumătate (54%) din maşinile hibride şi electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de europeni, arată un raport al PwC, potrivit căruia în Europa au fost vândute 711.000 vehicule electrice şi hibride în trimestrul al treilea, cu 128% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019. (News.ro)

7. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunțat marţi că au fost semnate contractele de finanţare din fonduri europene pentru construirea a trei spitale regionale – Iaşi, Cluj şi Craiova. (G4Media)

8. Ministerul Economiei a finalizat ghidul programului ”Electric Up”. Oamenii de afaceri din HoReCa primesc maximum 100.000 euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice sau de staţii de încărcare pentru maşini electrice şi electrice hibrid plug-in. (News.ro)

9. Primăria Capitalei şi Ministerul Fondurilor Europene au încheiat, marţi, un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti. 210 kilometri din cei 954 km din rețeaua totală vor fi reabilitați pentru a fi reduse pierderile. (News.ro)

10. Un polițist de frontieră din județul Bihor a salvat 60 de oameni în doar trei ani. Tânărul de 23 de ani a donat lunar sânge care a fost folosit pentru salvarea unor pacienți aflați în stare critică. Povestea lui a fost folosită într-o campanie, fiind proiectată pe un panou publicitar din New York. (TVR)

11. Câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 1,4% în septembrie faţă de august, la 3.321 lei, şi cu 7,8% faţă de septembrie 2019, arată datele INS. (News.ro)

12. Un spital din California a efectuat cu succes un transplant de inimă în condițiile în care elicopterul care transportă organul donat s-a prăbușit la aterizare. (BBC)

13. Emiratele Arabe Unite au anunțat o serie de schimbări juridice pentru a atrage investiții și turism internațional, inclusiv o protecție mai bună pentru femei și mai puține restricții în privința consumului de alcool. (NYTimes)

14. Rusia a început marţi să desfăşoare aproximativ 2.000 de militari care să menţină pacea în Nagorno Karabah, în urma unui acord semnat sub egida sa de către Azerbaidjan şi Armenia care să pună capăt unei perioade de şase săptămâni de confruntări sângeroase. (News.ro)

15. Țările Uniunii Europene au căzut de acord cu privire la un set de reguli mai stricte pentru companiile care vând spyware, soluții de recunoaștere facilă și tehnologii similare. Acestea vor avea nevoie de o licență specială pentru soluțiile cu aplicații militare, iar guvernele vor fi obligate să facă publice detaliile licențelor acordate. (MIT Technology Review)

Marta C Gonzalez, fosta prima balerină a baletului din New York City în anii ’60, a fost filmată în timp ce-și aduce aminte coregrafia din Lacul Lebedelor. Marta, care suferea de Alzheimer, era internată într-o clinică din Valencia la momentul filmării. Ea a decedat anul trecut:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Femeile însărcinate nu transmit virusul copilului – Cronica Știrilor Pozitive
Suedia mai avea ieri doar 19 pacienți Covid-19 internați la terapie intensivă – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău