Un Black Friday „spectaculos” pentru comerțul românesc? – Cronica de Business

1. Fondul spaniol de investiții GED Capital a vândut compania TEB Energy Business din București, furnizor de servicii de eficiență energetică, un business anul trecut de peste 31 milioane lei, către grupul britanic de companii Clarke Energy. (Profit.ro)

2. Comerțul românesc este așteptat să înregistreze în acest an cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu peste 10 milioane de produse vândute în numai câteva zile și încasări de circa €300 milioane la nivelul lunii noiembrie. (Hotnews)

3. Google va achiziționa Fitbit, într-o tranzacție în valoare de circa $2,1 miliarde. (The Guardian)

4. SoftBank Group așteaptă un câștig de $2,56 miliarde în al doilea trimestru fiscal, după ce Alibaba Group, al cărui acționar este, a realizat, la rândul său, un plus de $9,7 miliarde prin intermediul participației în Ant Financial. (Reuters)

5. Gigantul Big Pharma Amgen va prelua o participație de 20,5% în compania chineză de biotehnologie BeiGene, în schimbul a $2,7 miliarde. Cele două companii se vor concentra, în strategia comună, pe medicamente destinate tratării cancerului. (CNBC)

Bonus:

6. Mazda așteaptă un profit cu 30% mai mic în acest an vs 2018, și la aproape la jumătate față de estimarea de la începutul anului. (Reuters)

7. Grupul de investiții deținut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care a cumpărat anterior Compari.ro și posturi de radio în România, devine cel mai mare acționar al lanțului german de retail Metro, după ce în vară a eșuat în această tentativă, oferta sa de atunci, de €5,8 miliarde, neavând succes. (Profit.ro)

8. Alibaba a înregistrat venituri peste așteptări și în creștere cu 40% în al treilea trimestru, până la valoarea de $16,9 miliarde. (Bloomberg)

9. Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus va ajunge la 1.800 de apartamente date în folosinţă în cartierul Coresi din Braşov până la finalul lui 2019. În prezent, dezvoltatorul gestionează un portofoliu de 60.000 mp de birouri în Braşov. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Firmele listate la bursele din întreaga lume au pierdut alte $2500 miliarde din capitalizare, săptămână trecută – Cronica de Business
Uber și WeWork, „gaură” de $5 miliarde pentru SoftBank – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău