Șeful Snap consideră că planurile Meta legate de metavers sunt teoretice și ambigue – Cronică de Tehnologie

1. 78,7 milioane de PC-uri se estimează că au fost livrate în Q1 2022, în scădere cu 4,3% YoY. Scăderea vine în ciuda faptului că s-au redus problemele de stocuri și logistică. Liderii Lenovo și HP au scăzut cu 10% respectiv 16%, în vreme ce Apple a crescut cu 8%. (Counterpoint Research)

2. Evan Spiegel, șeful Snap, consideră că planurile Meta legate de metavers sunt teoretice și ambigue. În interiorul Snap, companie ce oferă mai multe produse hardware și software cu funcții de realitate augmentată, nici nu se folosește sintagma metavers. (The Guardian)

3. Uniunea Europeană urmează să acuze oficial Apple de antitrust în cazul blocării accesului la conexiunea NFC pentru serviciile terțe de plată. Gigantul american va fi acuzat săptămâna viitoare că încalcă legislația europeană prin modul în care funcționează Apple Pay. (FT)

4. WhatsApp face progrese în implementarea suportului multi-device. Noi dovezi privind folosirea aceluiași cont pe mai multe dispozitive a fost găsit în codul aplicației. Accesul la același cont de pe un alt telefon sau tabletă va fi posibil după scanarea unui cod de pe dispozitivul principal. (The Verge)

5. Cloudflare anunță că a depistat și a atenuat unul dintre cele ample atacuri DDoS asupra unei platforme crypto. Atacul a avut 15.3 milioane de cereri pe secundă și a durat doar 15 secunde. Acesta a fost lansat dintr-o rețea cu aproximativ 6.000 de boți din 112 țări. (The Record)

6. DJI recunoaște că a mințit în legătură cu criptarea semnalului de la dronele sale. În realitate, acesta nu este criptat, ci poate fi interceptat pentru a urmări dronele și piloții. Compania chineză a susținut mereu că semnalul este criptat, inclusiv după ce un hacker a spus că firma chineză minte. (The Verge)

7. Snap lansează o mini dronă, care poate fi folosită pentru urmărirea și filmarea utilizatorului. Pixy ($230) nu are control de la distanță sau carduri de memorie, ci funcționează pe baza a patru moduri de zbor și transmiterea wireless a imaginilor și filmărilor pe telefon. (Profit.ro)

8. Cercetătorii de la University of British Columbia lucrează la o nouă tehnologie pentru pielea ionică, care poate dota sistemele robotice cu simțuri similare celor ale pielii umane. Aceștia au construit senzori cu hidrogel care conțin săruri cu ioni pozitivi și negativi de diferite dimensiuni, peste care au aplicat un câmp magnetic cu care se poate măsura cu precizie mișcarea ionilor în urma presiunii aplicate de senzor. (TechXplore)

9. Microsoft lucrează la un VPN pentru browser-ul Edge. Numit „Microsoft Edge Secure Network”, conform descrierii din paginile de suport pentru Edge, viitorul VPN va avea la bază serviciul Cloudflare. Din câte se pare, va exista o limitare la cel mult 1GB trafic lunar. (XDA)

10. India cere ca incidentele de securitate cibernetică să fie raportate în cel mult 6 ore de la depistare. Pe lângă asta, alte directive noi prevăd ca serviciile de VPN să înregistreze numele reale, IP-urile și adresele de e-mail ale utilizatorilor, iar furnizorii portofelelor digitale trebuie să păstreze evidența tranzacțiilor vreme de 5 ani. (Mint)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft elimină Internet Explorer din Windows – Cronica de Tehnologie
Tim Cook: Coronavirusul este o “provocare” pentru Apple – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău