Femeile au devenit forța de muncă majoritară în SUA – Cronica serii

În această noapte va avea loc prima eclipsă de Lună din 2020, vizibilă în toată țara.

1. Premierul Ludovic Orban a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute ieri. (News.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a declarat că, în urma discuției cu președintele Klaus Iohannis, cel mai probabil, dublarea alocației pentru copii, adoptată de Parlament la finele anului trecut, va fi amânată până când vor exista resursele bugetare pentru aplicare. (Profit.ro)

3. Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut, în al treilea trimestru al anului trecut, cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 4.872 (1020 euro) pe lună, iar cheltuielile s-au majorat cu 8%, la 4.202 lei (880 euro). (News.ro)

Promo: An nou, calatorii noi! La Vola.ro a inceput Ieftinuarie – luna cu cele mai mici preturi la biletele de avion! Rezerva zboruri pentru 2020 la tarife cu pana la 60% mai ieftine si ai premii garantate, doar pe Vola.ro! In plus, daca platesti biletele cu un card Banca Transilvania, ai zilnic sansa sa castigi banii inapoi prin tragere la sorti! Intra pe Vola.ro si alege-ti destinatia!

4. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a pregătit plângere împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a indus panică în rândul populaţiei, după ce a afirmat că în Bucureşti se respiră ”otravă” şi că cetăţenii Capitalei ar trebui să poarte masca pentru a fi în siguranţă. Firea afirmă că poluarea din Bucureşti nu a început în mandatul ei, ci încă din 2008. (News.ro)

5. Iranul a negat în mod categoric teza potrivit căreia avionul Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran şi în care au murit 176 de oameni, a fost lovit de o rachetă. (News.ro)

Una din Cronica de Business: BMW a vândut 2,52 milioane de automobile BMW, Mini și Rolls-Royce în 2019. Compania a detronat, astfel, rivalii de la Daimler în sectorul mașinilor premium. (Reuters)

6. Premierul demisionar irakian Adel Abdel Mahdi îi cere secretarului de Stat american Mike Pompeo să trimită o delegaţie care să organizeze retragerea militarilor americani din Irak, pe care o reclamă Parlamentul irakian. (News.ro)

7. Economia americană a adaugat 145.000 noi locuri de muncă în decembrie. Este al zecelea an consecutiv de crestere, cea mai lungă perioadă în ultimii 80 de ani. (WSJ)

Una din Cronica de Tehnologie: Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate, reușind să crească de 5 ori durată de viață a viermilor cilindrici folosiți în cercetare. Creșterea echivalează cu o viață de om cuprinsă între 400 și 500 de ani. (Phys.org)

8. Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunțat premierul ungar Viktor Orban. (Profit.ro)

9. Femeile au depășit bărbații și au devenit majoritare, ca forță de muncă, în economia americană. La decembrie, locurile de muncă ocupate de femei au reprezentat 50,04% din total. (WSJ)

10. Boeing a făcut publice mai multe discuții interne ale angajaților în care aceștia descriu avionul 737 MAX ca “fiind proiectat de clowni, supervizați de maimuțe”. (Bloomberg)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr al revistei Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul deceselor cauzate de Covid-19, la nivel global, anul acesta, l-a depășit deja pe cel de anul trecut – Cronica serii
Ministerul Sănătății a anunțat că măsurarea temperaturii este obligatorie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău