Serialul SF “Raised by Wolves”, regizat de Ridley Scott, are azi premiera pe HBO Go – Cronică de Divertisment

1. Filmul de acțiune “Bloodshot” cu Vin Diesel în rolul principal poate fi urmărit în acest weekend la cinematografele Happy Cinema. Diesel interpretează un soldat ucis în misiune care este însă resuscitat de armata americană prin procedeu care îi oferă și super-puteri. Filmul ar fi trebuit să aibă premiera în lună martie, însă aceasta a fost amânată după închiderea cinematografelor în contextul pandemiei. Happy Cinema este în prezent singura rețea de cinematografe care s-a redeschis de la 1 septembrie, pe baza noii legislații. (Trailer)

2. Filmul “Maria, Regina României” figurează de asemenea în programul Happy Cinema. Acțiunea se petrece în primăvara anului 1919, atunci când Regina Maria participă la Conferința de Pace de la Paris pentru a convinge liderii puternici ai lumii să recunoască oficial Marea Unire de la 1 decembrie 1918. (Trailer)

3. Noul serial SF “Away” (“Departe”) despre prima misiune umană spre planeta Marte va avea astăzi premiera pe Netflix. Astronauta americană Emma Green, interpretată de Hilary Swank, conduce misiunea în timp ce se confruntă cu numeroase probleme ale familiei pe care o lăsă în urmă pe Pământ: soțul și fiica. Din anumite puncte de vedere, serialul poate fi considerat mai degrabă o dramă de familie decât o producție SF. (Trailer)

4. Tot astăzi debutează pe HBO Go și noul serial SF “Raised by Wolves” regizat de Ridley Scott. Acțiunea este plasată pe o planetă misterioasă în timpul unui proces incipient de colonizare. Doi androizi primesc misiunea de a crește copii în contextul în care diferențele religioase dintre oameni pun în pericol existența coloniei. (Trailer)

5. Pe HBO Go poate fi urmărit de astăzi și al doilea sezon al serialului “Condor”. În noul sezon, Joe Turner (Max Irons) este nevoit să revină în cadrul serviciilor CIA pentru a-l găsi pe trădătorul rus responsabil de uciderea unchiului său. (Trailer)

Bonus: Universal Pictures a publicat al doilea trailer pentru noul film din seria James Bond, „No Tome to Die” („Nu e vreme de murit”). Daniel Craig interpretează din nou rolul agentului 007, care de data aceasta ajunge pe urmele unui villain misterios ce deține o armă foarte periculoasă. În România, filmul va avea premiera în 20 noiembrie 2020. (Trailer)

6. Filmul “Primal Fear” (“Avocatul Diavolului”) din 1996, cu Richard Gere și Edward Norton în rolurile principale, are premiera luni, 7 septembrie, pe HBO Go. Gere interpretează rolul avocatului Martin Vail, care se oferă voluntar să îl apere pe tânărul Aaron Stampler (Edward Norton), acuzat de uciderea unui arhiepiscop. (Trailer)

7. Astăzi începe festivalul de film Astra Film Festival Open Air de la Sibiu. Proiecțiile vor avea loc în aer liber la Muzeul Astra și în Centrul Istoric al Sibiului. Printre numeroasele proiecții se numără documentarele istorice “23 august 1944” și “Nostalgia dictaturii”, documentarul de natură “Delta Bucureștiului” sau documentarele străine “Conflagraţia reţelelor de socializare”, “În plasa prădătorilor sexuali” și “Lumea văzută de Amazon”. Prețul unui bilet este de 15 lei. (Astra Film Festival)

8. A opta ediție a Braşov Jazz & Blues Festival are loc în perioada 4-6 septembrie la Bastionul Țesătorilor (Bastionul Artiștilor) din Braşov. Evenimentul include două concerte în serile de sâmbătă și duminică cu începere de la ora 19:00 și, respectiv, 21:00, iar prețul biletelor variază între 20 lei și 30 lei. (BileteBrasov)

9. Evenimentul “Cinema sub clar de lună”, în cadrul căruia filme de la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca sunt proiectate București, continuă și în acest weekend cu trei filme. Astăzi este proiectat filmul spaniol “Madre” (“Mama”) din 2019, în timp ce mâine are loc proiecția daneză “Queens of Hearts” (“Damă de cupă”), care a obținut premiul pentru regie la TIFF 2019. Duminică este programat filmul german “Dau. Natasha” (”Pacienții). Ultimele două filme nu sunt recomandate minorilor. Proiecțiile au loc de la ora 21:00 într-un spațiu amenajat pe Calea Victoriei 192A, vis-a-vis de Casa Vernescu. Numărul maxim de spectatori permis este de 150, iar prețul unui bilet este de 20 de lei. (Evenbook)

10. “Mulan”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, este disponibil începând de astăzi pe platforma Disney+. Filmul urmărește aventurile unei chinezoaice care se deghizează într-un luptător de sex masculin pentru a-și salva tatăl. Producția Disney nu este însă inclusă în abonamentul de 7 dolari, ci poate fi vizionată pentru o taxă de 30 de dolari. Prin acest experiment, Disney încearcă să intuiască dacă cinefilii sunt dispuși să plătească separat pentru a vedea online filme care ar trebui să ruleze la cinema. Filmul va avea premiera în cinematografele din România în 25 septembrie. (Trailer)

Ți-ar mai putea plăcea
Al șaselea sezon al serialului “Peaky Blinders” are astăzi premiera pe Netflix – Cronica de Divertisment
Premiera săptămânii în cinematografele din România este documentarul “colectiv” – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău