Sfârșitul Thomas Cook – Cronica de Business

1. Zeci de bănci europene au anunţat, de la începutul acestui an, că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici şi cu tensiuni comerciale. (Adevarul)

2. Grandstream, companie americană specializată în furnizarea de soluții de telecom, printre primii patru producători globali de telefoane IP cu echipamente desktop, video și VoIP fără fir, anunță intrarea pe piața din România. (Profit.r0)

3. CEO-ul SoftBank, principalul acționar al WeWork, ar fi în favoarea îndepărtării fondatorului Adam Neumann de la conducerea companiei americane de co-working, după eșecul IPO-ului preconizat la începutul acestui an a avea loc la o evaluare de £47 miliarde. Trecerea pe linie moartă a lui Neumann a fost propusă peste weekend de unii acționari. (CNBC)

4. Touroperatorul britanic Thomas Cook a intrat în administrare, după ce a eșuat în a atrage cele £200 milioane necesare pentru a-și continua activitatea. Repatrierea turiștilor lăsați de izbeliște de companie va fi decontată de guvernul britanic – £100 milioane. (BBC)

5. Directorul general al Friesland Campina România va coordona activitatea companiei în Spania și Portugalia. (Profit.ro)

Bonus:

6. Fondul de investiţii Rohatyn a ajuns la afaceri de 200 milioane lei din pet shopuri, după un avans de 20% în 2018. Investitorul financiar deţine în România reţeaua Animax, cumpărată anul trecut, şi retailerul Maxi Pet pe care-l extinde în regiune. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Gigantul Airbus va renunța la 15.000 de angajați – Cronica de business
Agricultural Bank of China s-a înregistrat fiscal în România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău