Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Australian Open – Cronica dimineții

1. Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Australian Open după ce a învins-o pe Anett Kontaveit, cu 6-1, 6-1. Meciul a durat 53 de minute. Adversara din semifinală este Garbine Muguruza.

2. Președintele Trump și-a prezentat la Casa Albă, în prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu, planul de pace pentru conflictul israeliano palestinian. Trump propune o soluție “win-win”, cu un stat Palestina care să aibă capitala în Ierusalimul de Est, în timp ce capitala Israelului va fi mutată la Ierusalim. Israelul primește acordul de anexare a teritoriilor din Valea Iordanului și a coloniilor din Cisiordania. Donald Trump, prevede anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania.Președintele american susține că $50 miliarde vor fi investiți în noul stat Palestina, care vor genera până la un milion locuri noi de muncă. Oficialii palestinieni au respins planul înainte de a fi prezentat deoarece nu au fost consultați. (AP)

3. ANAF va avea obligația expresă de a ridica imediat, adică în cel mult o oră, după cât apreciază ministrul Finanțelor, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, în situația în care aceștia și-au achitat datoriile scadente. Măsura a fost introdusă printr-o ordinanța adoptată aseară de Guvern. (Profit.ro)

4. Guvernul a amânat până la 25 mai 2020 termenul de depunere a declaraţiei 230 de către contribuabili, decizia fiind luată la cererea ONG-urilor. (News.ro)

5. România deține un punctaj bun pentru retenția persoanelor competente. Punctajul calculat pentru competitivitatea pieței muncii din România este format din indici care măsoară atragerea, capacitatea de retenție, dezvoltarea și mobilizarea forței de muncă. România, la nivel macro, deține un punctaj bun pentru retenția populației și pentru forța de muncă cu competențe globale (inovație, leadership, adaptare la schimbare etc.). La polul opus, înregistrează un punctaj scăzut pentru atragerea de persoane competente și dezvoltarea resurselor umane. (Profit.ro)

6. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că va trimite Corpul de control la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde au apărut imagini cu resturi de sânge şi deşeuri infecţioase care sunt aruncate în canalizare. (News.ro)

7. Deficitul bugetar al Statelor Unite va ajunge la peste $1000 miliarde, 4,6% din PIB, anul acesta. Va fi pentru prima oară din 2012 când deficitul depășește $1000 miliarde. (Axios)

8. Un cutremur cu magnitudinea 7,7 a avut loc în Caraibe, între Cuba și Jamaica. Cutremurul afost resimțit puternic în Florida. A fost emisă alertă de tsunami, ulterior anulată. (Link)

9. Apple a anunțat vânzări record pentru ultimul trimestru al anului trecut, $91,82 miliarde, în creștere cu 9%, comparativ cu perioada similară a anului 2018. Profitul a crescut cu 11%, până la $22,24 miliarde. Vânzările de iPhone au crescut cu 8% și au reprezentat $55,96 miliarde. (WSJ)

10. Căsătoriile între copii au scăzut cu două treimi, în ultimii 20 de ani, în Bangladesh. Țara ar putea avea zero căsătorii între copii sub 15 ani, anul viitor. (Link)

Fotografia dimineții – Simona Halep la finalul meciului din această noapte. Rezumatul meciului îl găsiți aici.

Ți-ar mai putea plăcea
Ponderea costului dobânzilor în PIB estimat pentru acest an trece pentru prima dată de pragul de 2% – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Procter & Gamble a depus cereri pentru înregistrarea ca mărci a termenilor LOL și WTF

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău