Sinteza săptămânii 22 – 28 februarie 2021

Sinteza săptămânii este o rubrică realizată pentru Cronica.ro de Paul Alexandru.

Șantierul de 12 ani, „păcatul” masturbării, mecanicul administrator de spital și castelul retrocedat în mod eronat.

Apără-ne, Doamne, de statul român

 

Renumerație mică, după buget

“Mai roagă-te şi tu de domnul prefectul să-ţi mai mărească leafa, că te prăpădeşti de tot!” pare a fi zicala caragialească a săptămânii.
Guvernul se face că stoarce niște economii la buget, iar bugetarii și instituțiile statului vor mai mult, ca să ‘supraviețuiască’ și să ‘performeze’. Bugetul nu e bătutu în cuie, dar, citez: « Opoziție slabă, bugetele serviciilor secrete au trecut în 10 minute ».
Între timp, România alocă printre cei mai puțini bani pentru protecția socială dintre toate țările UE, avem printre cele mai mari creșteri de prețuri din Uniunea Europeană în 2021, iar  prețurile la carburanți au crescut cu aproape un leu în patru luni.  

Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica

Asta a părut să fie, mai degrabă, logica PNL a săptămânii, cel puțin în Capitală. Iar USR-PLUS, la nivelul unor numiri în funcții publice nu s-a lăsat mai prejos. 

Judecata-i oarbă, dar și surdă

– « Cornel Resmeriţă a fost achitat. În 2015, DNA l-a trimis în arest pe fostul primar din Lupeni »
– « Tribunalul Bucureşti a anulat mai multe probe din dosarul Regiotrans cu prejudiciu de 54 de milioane de euro / E vorba de dosarul lui Costel Comana, prietenul lui Liviu Dragnea, cel care s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Brazilia – Costa Rica »
– « Tribunalul Bucuresti claseaza definitiv un dosar in care era vizat comisarul Radu Gavris. Acuzatiile priveau si imaginile de la intalnirea dintre sefii Politiei si clanul Duduianu »
Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara »
– « Ministrul Justiției, criticat de tabăra Savonea din CSM pentru întâlnirile cu reprezentanţii Ambasadei SUA. Gabriela Baltag: Mi se pare un atentat la independența și suveranitatea României / Simona Marcu: Întalniri 100% politicianiste și de imagine / Savonea: Depășesc cadrul constituțional »
– « Andrea Chiș, membru CSM: “Judecătorul trebuie să fie protejat și are nevoie de o protecție sporită” »
– « Un bărbat din Roman a fost plasat în arest după ce a fost condamnat la executarea a 270 de zile de detenţie pentru furtul unui pachet de cafea »

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 19 – 25 octombrie
Sinteza săptămânii 16-22.11.2020

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău