Sinteza săptămânii 15-21 februarie 2021

Sinteza săptămânii este o rubrica scrisa pentru Cronica.ro de Paul Alexandru.

Bomba cu ceas, sporul de praf, spălătorul de plagiate și bărbatul cu două certificate de deces.

O tragedie nu vine niciodată singură

O nouă săptămână, o nouă tragedie. Două, dacă luăm în considerare bărbatul cu arsuri grave și care a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit. « Pacientul a plecat din România cu mai multe bacterii și o ciupercă, fără a fi măcar spălat, potrivit medicilor ». Zic doar că era cumva de așteptat după declarația de acum 3 săptămâni a doctorului belgian care îl trata – „Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!
Apropo de tragedii, în total, peste 700 de incendii au avut loc în ultimii 5 ani în clădiri aflate în grija statului – spitale, şcoli şi clădiri administrative.

Să ai spor!

Numai mâine nu-i poimâine și-avem pe masă un buget de criză, cam deloc dezbătut public. Exact, e criză. Oricum, « concentrarea Guvernului e doar pe reducere de cheltuieli, nu și pe venituri mai mari ».
Bugetul pentru Învățământ, raportat la PIB, e mai mic decât în 2020, parlamentarii pot călători gratuit cu trenul, dar studenții nu, iar 

 

Curat murdar, Coane Fănică!

Dacă te uiți spre guvernare, parcă-ți vine să votezi AUR și să fugi unde vezi cu ochii. Când te uiți la PSD și la AUR, ai pune o lumânare la biserică și te-ai ruga să nu (mai) prindă vreodată guvernarea.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza Săptămânii 4-10 ianuarie 2021
Sinteza săptămânii 9-15.11.2020
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău