Sinteza săptămânii 19-25 aprilie 2021

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro

Peturi/minut, cuib între gunoaie, cot la cot cu Botswana, criza de citostatice și preţuri halucinante. 

România inundată

Tone de deşeuri au ajuns în doar o săptămână România, în Portul Constanţa. Adevărul notează că acestea au putut intra în ţară cu ajutorul unor funcţionari publici, care în loc de gunoaie au notat că sunt produse de uz casnic. Acestea și cauciucurile par a fi cele mai livrate mărfuri. China era cel mai mare importator global de deșeuri, însă le-a interzis începând cu 2017, iar România este acum -cu bunăvoința unora- tomberonul lumii. 

Scump, tot mai scump

Preţuri halucinante cerute pensionarilor în căminele de stat, 1.400 de angajați CFR Marfă concediați în 2021, benzină cu 20% mai scumpă și consumatori care plătesc neajunsurile marilor companii de energie electrică.

Furtuna trece, apele rămân

Conflictul pentru numirea unui nou ministru al Sănătății s-a stins, dar nici pe departe coaliția de guvernare nu este în apele ei, oricât s-ar preface partidele că așa e.  

Justiția noastră, toată

Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, cere suspendarea din funcții a judecătorilor care l-au reclamat la CJUE, un judecător este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru opiniile dintr-un grup privat de Facebook, iar șeful CSM, o reclamă la CSM pe Raluca Prună pentru critici aduse pe Facebook.
Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o parte din prejudiciul din dosarul Tel Drum, a fost promovată la Înalta Curte, în timp ce o judecătoare din Oradea cu soțul condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de migranți a fost promovată la Secția penală a Curții Supreme de către Secția pentru judecători a CSM. 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 10-16 Mai 2021
De la începutului anului, în judeţul Constanţa au fost găsite 3.000 de tone de deşeuri – Sinteza săptămânii 7-13 Iunie 2020
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău