Sistemul de supraveghere din China a ajuns la peste 500 de milioane de camere, jumătate din total camere la nivel global – Cronica de Tehnologie

1. China urmărește să-și extindă și mai mult sistemul masiv de supraveghere, arată o investigație în care au fost analizate peste 100.000 de documente guvernamentale. China vrea să colecteze și mai multe date digitale și biologice despre cetățenii săi, iar sistemul de supraveghere este compus din peste 500 de milioane de camere și numeroase instrumente de urmărire a telefoanelor. (NY Times)

2. Bitfarms a vândut 3.000 de monede bitcoin, pe care a obținut $62 de milioane, devenind una din primele companii de tezaurizare a bitcoinului care renunță la acest principiu din cauza condițiilor pieței. În luna mai, cele mai mari 28 de companii publice de minare au vândut 4.271 de monede (cu 329% mai mult decât în aprilie) și se așteaptă ca nivelul vânzărilor să crească și mai mult în iunie. (Bloomberg)

3. Microsoft anunță că va renunța la instrumentele de analiză facială din Azure, care pot estima genul, vârsta și starea emoțională a persoanelor. Compania americană recunoaște că acestea erau părtinitoare și inexacte. Însă, în același timp, Microsoft continuă să dezvolte instrumente similare pe care oamenii de vânzări să le poată folosi pentru a analiza sentimentele clienților în cadrul conferințelor video realizate cu Teams. (Bloomberg)

4. Serviciul de livrări cu drona al Zipline a primit autorizația FAA pentru a opera în SUA ca mic transportator aerian. Spre deosebire de majoritatea dronelor, cele folosite de Zipline zboară asemănător avioanelor obișnuite și pot călătorii distanțe mai mari. Compania se laudă cu peste 300.000 de livrări comerciale, multe dintre acestea realizate în Africa, unde a făcut aprovizionare medicală. (Bloomberg)

5. The New York Times și Mail Online sunt singurele site-uri din top 10 după trafic ce au înregistrat creșteri importante în luna mai. NYT a crescut cu 52% YoY, la 524,6 milioane de vizitatori, cu ajutorul Wordle, fiind site-ul cu cea mai mare creștere. (PressGazette)

6. GitHub lansează Copilot, un instrument care sugerează linii de cod, disponibil pentru $10/lună sau $100/an, cu o perioadă de testare de 60 de zile. GitHub spune că, în teste, Copilot a scris aproape 40% din cod. Un studiu independent arată, însă, că aproximativ 40% din codul completat de Copilot conține probleme de securitate. (Profit.ro)

7. Ajutorul dat de Starlink Ucrainei a stârnit îngrijorare la Beijing, care ar putea limita extinderea companiilor lui Elon Musk pe piața chineză. Companiile locale se grăbesc acum să concureze cu Starlink, în contextul în care guvernul chinez se teme că sateliții Starlink ar putea fi folosiți de SUA pentru a supraveghea China. (FT)

8. Veniturile obținute de serviciile de streaming în SUA vor crește mai încet anul acesta, estimează PwC. În 2022, acestea vor genera $25.32 de miliarde, în creștere YoY cu 13%. Anul trecut, ritmul de creștere al veniturilor a fost de 19,5%. (Variety)

9. Khronos Group lansează Metaverse Standards Forum, unde se caută soluții pentru îmbunătățirea interoperabilității în această industrie. Printre participanți se numără Meta, Microsoft, Nvidia, Epic Games, Unity și W3C. (The New Stack)

10. Compania care distribuie podcast-urile soților Obama a semnat un acord „first-look” cu Audible, după ce a decis să nu-și înnoiască înțelegerea cu Spotify. Asta pare să sugereze că Barack și Michelle Obama ar putea să-și distribuie producțiile și pe alte platforme, în loc să fie legați de una singură. (Deadline)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple și Google lucrează împreună la specificațiile unui standard în materie de trackere Bluetooth, prin care să poată fi evitată urmărirea utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Microsoft a lansat primele versiuni de test ale noului browser Edge, bazat pe motorul de randare Chromium
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău