WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi. Acest nivel îl reprezenta vârful de trafic până acum, vârf pe care aplicația deținută de Facebook îl atingea, de regulă, în noapte de Revelion. WhatsApp lucrează în prezent la îmbunătățirea aplicației de desktop, care va avea o nouă interfață și suport pentru apeluri audio și video. (News.ro)

2. Alphabet a înregistrat venituri de $46.17 miliarde în Q3, +14% YoY, iar profitul a crescut de la $7.07 miliarde în urmă cu un an la $11.25 miliarde. “Other Bets”, care include, printre altele, Waymo și Fiber, a pierdut $1.1 miliarde. (9to5Google)

3. Amazon Web Services a avut în Q3 vânzări de $11.6 miliarde, în creștere cu 29% YoY, iar “other”, care reprezintă în principal reclamele, a avut venituri de $5.4 miliarde, în creștere cu 51% YoY. AWS și “other” au fost, alături de “subscripții” ($6.58 miliarde, +33% YoY), printre marii performeri ai Amazon în ultimul trimestru. (Venture Beat)

4. Serviciile Apple au 585 de milioane de abonați, mai mult cu 135 milioane decât în urmă cu un an. Apple își propusese să ajungă până la finele anului la 600 milioane de abonați, obiectiv pe care-l poate atinge în lunile rămase. (Apple Insider)

5. Honeywell a prezentat calculatorul cuantic Model H1 pe 10 qubiți și 128 volum cuantic. H1 va fi disponibil pentru companii în cadrul Azure Quantum, pe bază de abonament. (TechCrunch)

6. Categoria “Wearables, Home, and Accessories” a Apple a avut venituri de $7.9 miliarde, cu 21% mai mult decât în urmă cu un an. De remarcat că 75% din vânzările de ceasuri sunt făcute de cel mai nou model de Apple Watch. (MacRumors)

7. Google lansează un serviciu VPN, care va fi inclus în cadrul versiunii cu 2TB a Google One, ce costă $9.99 pe lună. Acesta va fi disponibil la început în SUA și doar pe Android, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă ulterior la iOS, web și alte țări. (9to5Google)

8. Pachetul de abonamente Apple One este disponibil începând de astăzi în SUA în trei versiuni diferite, cu conținut diferit și prețuri între $14.95 pe lună și $29.95 pe lună. Întârzie, însă, lansarea Fitness+, care va fi disponibil până la finele anului. (Apple Insider)

9. Spotify a avut în Q3 €1.97 miliarde venituri, +14% YoY și 320 milioane de abonați (+29% YoY) dintre care 144 milioane (+27% YoY) sunt plătitori. 1,9 milioane de podcast-uri găzduiește acum Spotify, care și-a văzut veniturile medii per utilizator scăzând cu 10% YoY la €4.19 din cauza discounturilor. (WSJ)

10. ByteDance și-a lansat primul produs hardware, o veioză inteligentă de $119, dotată cu o cameră, un asistent digital și un ecran prin care părinții ar putea să-și ajute copii la lecții de la distanță. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Tencent spune că va folosi recunoașterea facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea pe dispozitivele mobile – Cronica de Tehnologie
Astăzi a început CES 2021, cel mai mare târg de electronice – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău