Administratorul averii lui Patriciu vinde clădirea Banu Antonache – Cronica de Business

1. Compania Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu, este în etapa finală de vânzare a clădirii de birouri Banu Antonache, din cartierul bucureștean Floreasca, către un investitor local de origine arabă contra unui preț de circa €10 milioane. (Profit.ro)

2. Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mare producători de materiale de construcţii din România, a înregistrat o EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 68,3 milioane de lei, în creştere cu 29% în primele nouă luni din 2019, iar afacerile au depăşit 719 milioane lei. (News.ro)

3. Fondul de investiții Apollo Global Management își va mari participația până la 35% în asigurătorul Athene Holding. Athene va prelua, la rândul său, o participație de 7% în Apollo. (Bloomberg)

4. Lanțul de farmacii Help Net, preluat în vara anului trecut de grupul german Phoenix într-o tranzacție evaluată, conform surselor Profit.ro, la peste 100 milioane de euro, cumpără 33 de farmacii sub brandul Tinos, Flora și Proxi Pharm. (Profit.ro)

5.  Producătorul țigarete electronice Juul va elimina între 10 și 15% din forța de muncă, adică 500 de posturi, până la finele anului. (Wall Street Journal)

Bonus:

6. Firma de investiții KKR, cu afaceri și în România, a atras fonduri de peste $2 miliarde pentru un fond care are în plan investiții în companii de tehnologie. (Bloomberg)

7. Profitul gigantului din domeniul BP a fost cu 40% mai mic în al treilea trimestru față de perioadă similară a anului trecut, până la valoarea de $2,3 miliarde, pe fondul scăderii prețului petrolului. (Reuters)

8. Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de €812 milioane, în scădere cu 2,4% față de aceeași perioadă a anului 2018, potrivit datelor anunțate de grupul de telecomunicații din Franța. În trimestrul trei, afacerile companiei au atins €279 milioane, de la €287 milioane în in intervalul iulie – septembrie 2018. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Crypto exchange-ul Binance a investit $500 de milioane în achiziția Twitter de către Elon Musk – Cronica de Business
GM introduce Hummerul electric – Cronica de Business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău