Soluţia la problema coronavirusului ar putea să nu fie un vaccin ci un medicament bazat pe anticorpi de sinteză – Cronica Stirilor Pozitive

1. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în iunie faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3%. (News.ro)

2. Soluţia la problema coronavirusului ar putea să nu fie un vaccin ci un medicament bazat pe anticorpi de sinteză, Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH) al SUA anunţând demararea testelor clinice de amploare pentru un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19. (Hotnews)

3. Economia României se va contracta cu 11 până la 14% în trimestrul al doilea, mai lent decât declinul de până la 18% estimat anterior, potrivit prognozelor analiștilor ING și Erste, actualizate după publicarea cifrelor oficiale privind evoluția comerțului cu amănuntul. (Profit.ro)

4. Opt județe au raportat sub 10 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este vorba de Botoșani (1), Satu Mare, Giurgiu (2), Ialomița, Teleorman (5), Sălaj (7), Tulcea (8) și Mureș (9). (Hotnews)

5. Ministerul Educaţiei pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee, pe lângă cele 250.000 de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate. (News.ro)

6. Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că autorităţile îşi doresc ca peste jumătate dintre profesori să ştie să facă cursuri online de la 14 septembrie, data începerii noului an şcolar, precizând că au fost create diferite grupuri de pregătire în acest sens. Raluca Turcan a declarat că autorităţile îşi doresc ca predarea online, dacă se va ajunge în această situaţie, să fie una de calitate. (News.ro)

7. Jumătate din cei 5 milioane de locuitori ai Kabulului, capitala Afganistanului, ar fi infectați cu noul coronavirus. Datele apar într-un studiu, bazat pe teste serologice, care măsoară prezența anticorpilor la virus, efectuate pe un eșantion de 9.500 persoane în întreaga țară, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății. Studiul arată că peste 30% din populația țării, aproape 10 milioane, a fost sau este infectată. (Hotnews)

8. Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut de 7 ori mari rapid decât piața în luna iulie, după scăderea din lunile precedente, în timp ce, în Franța, înmatriculările Dacia au continuat avansul din luna iunie, creșterea accelerând la 15%. (Profit.ro)

9. Programul ”Casa Eficientă Energetic” începe pe 15 septembrie. 9.000 de proprietari pot primi maximum 15.000 de euro pentru a-şi eficientiza energetic locuinţele. (News.ro)

10. Alături de Milano, Valencia, Viena și alte opt orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 și ar putea câștiga 1 milion de euro, a anunțat Comisia Europeană. (G4Media)

11. Prinţul Charles promovează turismul românesc şi, într-un nou film publicat pe reţelele de socializare, el recomandă petrecerea vacanţelor în ţară, „acest colţ unic în Europa”. „De la prima vizită, în urmă cu peste 20 de ani, am ajuns să cunosc şi să apreciez atât de multe în România”, spune moştenitorul coroanei britanice. El vorbeşte despre moştenirea istorică, biodiversitate, colecţiile muzeelor din Bucureşti şi spune că sunt multe locuri din România pe care vrea să le exploreze. (News.ro)

12. Ellen Fokkema, o jucătoare de 19 ani, a primit acceptul de a evolua la o formaţie masculină de a patra divizie, după ce clubul Foarut a obţinut o derogare în acest sens din partea federaţiei olandeze. (News.ro)

13. Irakul oferă Libanului un ajutor format din carburant şi grâu, în urma exploziei de la Beirut. (News.ro)

14. Enel X România a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din Tulcea, care poate să prevină emisii de gaze cu efect de seră de 86 tone pe an. (News.ro)

15. Publicația americană The New York Times a înregistrat venituri din online mai mari decât din print pentru prima oară în istorie, după ce a depășit pragul de 6,5 milioane de abonați în al doilea trimestru. (Financial Times)

16. În ultimul an, Microsoft a plătit recompense în valoare de $13.7 milioane celor care au descoperit și raportat vulnerabilități ale produselor companiei. Suma reprezintă o creștere de mai bine de trei ori față de cei $4.4 milioane plătiți în urmă cu un an pe toate cele 15 programe de recompense derulate. (Bleeping Computer)

17. Disney+ a ajuns la 60,5 milioane de abonați, în creștere de la 50 milioane în luna aprilie. Din 4 septembrie, Disney+ va include “Mulan”, difuzat ca premieră la care accesul costă $30. (TechCrunch)

18. În primele 5 luni ale anului, numărul creatorilor de conținut de pe YouTube care au obținut majoritatea veniturilor din alte surse decât reclame a crescut cu 40%, spune YouTube. Unii dintre creatorii de conținut au reușit să-și crească semnificativ veniturile din subscripții, creând conținut exclusiv pentru abonați. 80.000 de canale au obținut venituri în luna aprilie din alte surse decât reclamele. (Bloomberg)

19. Trupa rock Guns N’ Roses a stabilit noi date pentru segmentul european din turneul amânat din cauza pandemiei, astfel că seria de concerte va avea loc în luna iunie a anului viitor. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un mic fan al unei trupe germane la Bonn Live Kulturgarten Open-Air Festival 2020, primul festival desfășurat în Europa de la ridicarea restricțiilor. Andreas Rentz / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile la buget au crescut cu 4,1% comparativ cu primele două luni ale anului trecut – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul persoanelor declarate vindecate de Covid-19 va ajunge azi la 11,5 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău