Sony plătește $3,6 miliarde pentru dezvoltatorul de jocuri Bungie – Cronică de Business

1. Creșterea economică trimestrială a zonei euro a fost de 0,3% în octombrie-decembrie, arată datele estimate publicate de Eurostat. Spre comparație, în trimestrul al treilea, economia zonei euro a urcat cu 2,3% (date revizuite în creștere, de la 2,2%). În UE, creșterea trimestrială a fost de 0,4%, față de 2,2% în trimestrul al treilea. (Profit.ro)

2. Sony a anunţat că a ajuns la un acord pentru cumpărarea dezvoltatorului de jocuri Bungie, pentru care va plăti $3,6 miliarde. Bungie, care a produs Destiny sau Halo, va rămâne un studio independent. (News.ro)

3. Începând de astăzi, aproape întreaga rețea de unități a Raiffeisen Bank va opera fără casierii în relația cu persoanele fizice, după ce a lansat deja operațiunea pentru IMM-uri. Raiffeisen Bank va mai păstra casierii doar în câteva dintre unitățile sale, urmând ca doar acolo să fie efectuate operațiuni cu numerar, în mod excepțional, pentru plata ratelor la credite. (Profit.ro)

4. London Stock Exchange a anunțat că IPO urile britanice de tehnologie au strâns o sumă record anul trecut, £6,6 miliarde, în creștere de la £3,11 miliarde, cât a fost suma în 2020. 37 de companii de technologie s-au listat pe bursa londoneză anul trecut, mult peste cele 8 listari din 2020. (Link)

5. În ultimele două săptămâni, creşterea tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina a majorat cu peste 7% cotaţiile futures la grâu la Bursa de cereale de la Chicago. Luni, bushel de grâu (1 bushel este echivalentul a 27,2 kilograme) era cotat la aproape $8, în apropiere de maximumul ultimului deceniu, $8,50, atins anul trecut. Potrivit estimărilor Departamentului american al Agriculturii, cele două state sunt responsabile pentru 29% din exporturile mondiale de grâu, la nivel global. (Digi24)

Din Cronica diminetii: New York Times a anunțat achiziția jocului Wordle. Lansat în octombrie 2021, jocul a cunoscut un succes rapid, fiind jucat de milioane de persoane din întreaga lume. Tranzacția s-a făcut pentru o sumă “de șapte cifre din zona inferioară”, adică sub $5 milioane. (NYTimes)

6. Producția manufacturieră din China a încetinit în ianuarie, conform datelor oficiale. Indicele care măsoară această activitate a scăzut la 50.1, de la 50.3 în decembrie. (Reuters)

7. Crypto exchange-ul FTX a strâns $400 de milioane într-o nouă rundă de finanțare, de la SoftBank, Tiger Global și alți investitori, la o evaluare de $32 miliarde. În octobrie 2021, platformă a fost evaluată la $25 miliarde. (Link)

8. Unilever va elimina aproximativ 1.500 de locuri de muncă din management și își va restructura afacerea pentru a se concentra pe cinci domenii principale de produse. Producătorul săpunurilor Dove și al înghețatei Magnum, care are aproximativ 149.000 de angajați în întreaga lume, a anunțat că se va concentra pe cinci domenii: cosmetice, îngrijire personală, îngrijire la domiciliu, nutriție și înghețată. (Reuters)

9. Câștigurile totale (cash și acțiuni) ale lui Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, pe anul trecut, au crescut la $34,5 milioane după ce banca a înregistrat cel mai profitabil an din istorie. JPMorgan a înregistrat anul trecut un profit de $48,3 miliarde, cu 66% mai mult decât în 2020. (Bloomberg)

10. BlackBerry a acceptat să-și vândă brevetele deținute pentru pentru mobil, mesagerie și wireless către Catapult IP Innovations pentru $600 de milioane, după ce a încetat suportul pentru telefoanele sale la începutul lunii ianuarie. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Indicatorii de încredere măsurați de Comisia Europeană au crescut în România, în septembrie – Cronica de Business
Cheltuielile Chinei pentru resursele energetice din Rusia au ajuns, luna trecută, la un nivel record de $8,3 miliarde – Cronica de Business