Spania elimină restricțiile, CFR introduce Trenurile Soarelui – Cronica de Turism

1. Spania a eliminat în 2 iunie restricțiile de călătorie pentru cetățenii din Uniunea Europeană. Astfel, turiștii români nu mai trebuie să prezinte certificatul european și nici să completeze formularul PLF la intrarea în țară. (Ministerul Afacerilor Externe)

2. CFR Călători a introdus în oferta trenuri directe către Sofia, Varna și Istanbul, care vor circula zilnic până în 3 octombrie. O călătorie până la Sofia costă aproape 30 de euro pe segment, în timp ce călătoria la Varna costă 22 de euro la duș și 28 de euro la întors. De asemenea, pentru Istanbul călătorii plătesc 53 de euro pe segment. (CFR Călători)

3. În perioada 10 iunie – 12 septembrie, CFR Călători introduce programul estival Trenurile Soarelui, prin care va crește numărul de trenuri către litoral. Astfel, vor exista 15 rute din principalele orașe către Constanța, dintre care 9 trenuri vor ajunge în Mangalia. De asemenea, vor exista 19 rute de la București către litoral, dar și două rute către Tulcea pentru călătorii care vor să ajungă în Delta Dunării. (CFR Călători)

4. Ungaria va introduce în 1 iulie o taxă de aproximativ 10 euro pentru toate persoanele care călătoresc cu avionul cu plecare dintr-un aeroport din Ungaria spre o altă țară a Uniunii Europene. Taxa va fi inclusă în prețul biletului și nu se plătește și în cazul zborurilor care au ca destinație finală un aeroport maghiar. (Boarding Pass)

5. Compania aeriană Air Moldova va relua zborurile pe ruta Chișinău – București după o pauză de 3 ani. Zborurile vor fi disponibile începând din 9 iunie și vor avea loc în fiecare zi de joi, vineri și duminică. Călătorii pot plasa deja comenzi pe site-ul oficial al companiei aeriene. (Air Moldova)

6. Blue Air a suspendat 20 de rute aeriene până în luna octombrie. Astfel, compania low-cost nu va mai oferi zboruri din București către destinații precum Frankfurt, Liverpool, Munchen, Roma, Dubai, Oradea și Timișoara și nici din Cluj-Napoca către Amsterdam, Londra, Madrid și Paris. Blue Air a anunțat anterior că nu a recepționat la timp anumite avioane comandate. (Boarding Pass)

7. Sindicatul angajaților din industria aviatică din Marea Britanie recomanda pasagerilor să călătorească doar cu bagaj de mână și să renunțe astfel la bagajul de cala pentru a limita întârzierile cauzate de numărul scăzut de angajați din aeroporturi. Sute de zboruri sunt anulate săptămânal în Marea Britanie din cauza faptului că aeroporturile nu au suficienți angajați pentru gestionarea bagajelor și a controalelor de securitate. Astfel de probleme se semnalează deja, într-o anumite măsură, și pe aeroporturile din România. (BBC)

8. Numărul de turiști din România a crescut cu 54% în aprilie 2022 comparativ cu aprilie 2021, în timp ce numărul nopților de cazare a crescut cu aproape 59%. De asemenea, numărul turiștilor străini a crescut cu 188%. Totuși, 46% dintre turiștii români și 78% dintre turiștii străini s-au cazat în București, ceea ce sugerează că cei mai mulți dintre ei au călătorit de fapt în scop business. (Institutul Național de Statistică)

9. Peste 40% dintre persoanele care găzduiesc turiști pe platforma Airbnb au afirmat că banii câștigați le permit să-și acopere costurile în creștere cu alimentele și alte bunuri esențiale, în timp ce 33% susțin că banii le permit să trăiască. Datele provin dintr-un sondaj realizat de Airbnb pe 70.000 de gazde și turiști din Uniunea Europeană care utilizează platforma. (Schengen Visa Info)

10. Pentru persoanele care vor să evite călătoriile în această vară din cauza aglomerației, Travelator propune un weekend prelungit la Napoli în perioada 11-14 noiembrie. Călătoria dus-întors cu Ryanair costă 37 de euro, în timp ce 3 nopți de cazare în cameră dublă la Hotel Colombo costă 72 de euro. În total, costurile pentru transport și cazare ajung la 73 de euro de persoană. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Ryanair introduce două noi curse între România și Marea Britanie – Cronica de Turism
Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău