Startup-ul românesc Bright Spaces, selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie – Cronica de Business

1. SelfPay, jucător pe piața locală de stații de plată de tip self-service, a înregistrat o creștere de 30%, în comparație cu perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

2. Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare şi ofertare a clădirilor şi spaţiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie, alături de alte patru startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. (News.ro)

3. Ford a înregistrat o scădere de 12,5% în martie fără de perioada similară din 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus. Scăderea este sub media de 15% a pieței. (CNBC)

4. Operatorul de croaziere Carnival Corp a lansat o ofertă de bonduri în valoare de $4 miliarde, cu un cupon de 11.5%. Cererea a fost atât de mare – deși operatorii de acest tip au fost extrem de afectați de pandemia de coronavirus – încât compania a micșorat cuponul și a mărit oferta inițială cu încă $1 miliard. (Bloomberg)

5. Ingka Group, care operează sute de magazine IKEA în peste 30 de țări, inclusiv România, a cumpărat un startup de realitate augmentată care va permite clienților să-și „mobileze” virtual casele, cu telefonul inteligent. (Startup Cafe)

Bonus:

6. Faptul că americanii i-au pus pe lista neagră i-a costat pe chinezii de la Huawei $12 miliarde în venituri în 2019. (CNBC)

7. Anumite aplicații de streaming, care integrează un sistem propriu de plăți, în locul sistemului de microtranzacții furnizat de Apple, nu mai sunt nevoite să plătească 30% din venituri către Apple. (Profit.ro)

8. Unul dintre primele magazine online din Rusia, Ozon.ru, a primit o finanțare de 50 de milioane de dolari, de la un fond de investiții american. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Bittnet a atras 9 milioane de lei de la investitori pe BVB – Cronica de Business
Fornetti a avut cel mai bun an în România, canadienii fac cosmetice cu canabis în Marea Britanie, iar câștigurile Apple depind mult de China – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău