Studiu: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii – Cronica de Tehnologie

1. iPad va beneficia de un multitasking superior începând cu următoare versiune de iPadOS, care va aduce și alte îmbunătățiri, precum plasarea liberă pe ecran a widget-urilor și notificări în funcție de status. Acestea și altele ar putea fi anunțate la WWDC 2021, care debutează luni seara. (Profit.ro)

2. Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat că investighează Facebook pentru un eventual comportament anticoncurențial în legătură cu anunțurile online. Compania americană este suspectată că se folosește de datele colectate de la advertiseri pentru a-și favoriza propriul serviciu. (News.ro)

3. Președintele SUA a extins embargoul împotriva companiilor chineze de tehnologie, fiind interzise investițiile firmelor americane în 59 de entități chinezești. Acestea sunt suspectate de susținerea supravegherii minorităților musulmane și a dizidenților din întreaga lume. (NYTimes)

4. El Salvador este pe punctul de a deveni prima țară care folosește Bitcoin ca mijloc legal de plată. Președintele țării a anunțat că va exista o colaborare în acest sens cu compania care dezvoltă portofele digitale Strike. (CNBC)

5. Twitter este blocat în Nigeria, iar procurorul general al țării amenință că va pune sub acuzare pe oricine încearcă să nesocotească ordinul guvernamental. Amenințarea vizează în principal VPN-urile, la care mulți nigerieni au apelat pentru a accesa Twitter după ce blocarea a intrat sâmbătă în vigoare. (The Guardian)

6. Facebook cumpără (pentru o sumă necunoscută) Unit 2 Games, un studio care deține o platformă de jocuri numită Crayta, similară mult mai cunoscutei Roblox. Lansată în iulie 2020, Crayta se bazează pe Unreal Engine, oferind instrumente simple de creație și funcții sociale. (TechCrunch)

7. Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii, conform unui studiu recent. Acestea ar fi sustras de la utilizatori în jur de $48 de milioane de când sunt găzduite în magazinul de aplicații gestionat de Apple. (Washington Post)

8. Facebook pregătește lansarea unei platforme proprii de online publishing la finele acestei luni, asemănătoare cu Substack, numită Bulletin. Pentru a evita plata comisioanelor către Apple și Google, noul produs va exista separat de platforma socială. (Vox)

9. Din ce în ce mai multe companii și medici folosesc produse recreative de realitate virtuală ca formă de terapie. VR-ul este considerat deja un bun supliment terapeutic alături de tratamentele actuale, dar nu în locul acestora. Un studiu recent sugerează că aproape o treime din cadrele medicale din prima linie suferă de stres post traumatic în timpul actualei pandemii. (NYTimes)

10. Square, compania lui Jack Dorsey, ia în calcul dezvoltarea unui portofel hardware pentru bitcoin. Dacă va fi dezvoltat, portofelul se va integra cu Cash App. Square urmează să investească $5 milioane într-o facilitate de minare Bitcoin care folosește energie solară. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Conturile de e-mail ale unor angajați Microsoft au fost accesate de hackerii ruși – Cronica de Tehnologie
O companie israeliană susține că a reușit să spargă sistemul de criptare folosit de Signal – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău