Studiu: Imunitatea la alte virusuri din aceeași familie le oferă copiilor protecție și împotriva SARS-CoV-2 – Cronica Știrilor Pozitive

1. Imunitatea la alte virusuri din aceeași familie le oferă copiilor protecție și împotriva SARS-CoV-2. Aceasta ar fi o posibilă explicație de ce copiii nu dezvoltă complicații și sunt mai puțini afectați de acest virus. Datele apar într-un studiu publicat vineri în Science și realizat de Francis Crick Institute din London. (NYTimes)

2. Doctorul Anthony Fauci a declarat că se așteaptă ca vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Modernă să aibă o eficiență similară cu cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech. (FT)

3. Moderna strânge datele despre rezultatele testelor clinice realizate cu vaccinul anti Covid-19 și este de așteptat ca până la finele acestei luni să publice rezultatele privind eficiența acestuia. (CNN)

4. 71% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu au transmis mai departe infecția, relevă datele unui nou studiu. În India, în analiza cazurilor din două state, a rezultat că 10% dintre cei infectați au fost responsabili de 60% din infecțiile ulterioare. (TheEconomist)

5. Centrul pentru Combaterea și Prevenția Bolilor Infecțioase din SUA și-a updatat recomandările în ceea ce privește masca de protecție. Centrul susține că aceasta îl protejează și pe cea/cel care o poartă, nu doar pe cei cu care intră purtătorul de mască în contact. (NYTimes)

6. Virusologul Fabrizio Pregliasco, cercetător la Universitatea din Milano și director de sănătate al Institutului Irccs Galeazzi din Milano, spune despre al doilea val al coronaavirusului că ”este mai ușor de gestionat acum, deoarece nu mai există psihoza” de la primul val. (Hotnews)

7. Ministrul Educatiei a declarat ca de luni, 16 noiembrie, incepe distributia pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi. (Ziare)

8. ANAF a pregătit proiectul de ordin prin care stabilește procedura de aplicare a acordării eșalonării la plată în forma simplificată, pe 12 luni. Mecanismul eșalonării simplificate a fost introdus de guvern pentru a facilita achitarea obligațiilor fiscale în cazul firmelor care au amânat plata de taxe și impozite fără dobânzi și penalități, în baza facilității introduse de autorități în martie și extinsă recent până la 25 decembrie. (Profit.ro)

9. Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 2,2% în octombrie, de la 2,5% în luna septembrie, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

10. Republica Cehă, prima țară din UE care a decis toamna aceasta să închidă toate unitățile de învățământ, va redeschide şcolile primare pentru elevii din clasele I şi a II-a pe 18 noiembrie. Măsura e luată în contextul în care cele mai recente date medicale arată o scădere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în această ţară, cel mai grav afectată din Europa de al doilea val al pandemiei de COVID-19. (G4Media)

11. Ministrul Economiei a explicat că ajutorul de 20% din cifra de afaceri pregătit pentru sectorul HoReCa va fi, cel mai probabil, aprobat de Guvern iniţial printr-un memorandum, astfel încât să fie notificată Comisia Europeană. După ce schema de ajutor va primi avizul CE, se va aproba prin OUG. Popescu precizează că absolut toată documentaţia va fi depusă online. (News.ro)

12. Membrii Parlamentului danez au refuzat să susțină uciderea a milioane de nurci după suspiciunile apărute legate de riscul transmiterii virusului la om. Guvernul Danez a renunțat astfel la încercarea de a adopta de urgență o nouă lege care să permită sacrificarea nurcilor din toată țara. (Link)

13. Românul Daniel Dines, fondatorul „decacornului” româno-american UiPath, investește în noi startup-uri de tehnologie printr-un nou fond de capital de risc lansat de Seedcamp – Fund V – în valoare totală de £78 milioane de lire sterline. (Startup Cafe)

14. Walmart va face livrări cu mașini autonome de anul viitor, în cadrul unui test pentru care a realizat un parteneriat cu Cruise. Livrările din Scottsdale, Arizona vor fi realizate de la începutul lui 2021 cu EV-urile Chevy Bolt deținute de Cruise. (VentureBeat)

15. Împiedicat să-și viziteze soția bolnavă la spital, Stefano Bozzini, în vârstă de 81 de ani, a decis să meargă pe stradă în fașa spitalului pentru a-i cânta serenade cu acordeonul său. Momentul emoționant a fost filmat și de atunci a devenit viral. (Hotnews)

O rezidentă a centrului pentru îngrijirea persoanelor în vârstă Domenico Sartor din Castelfranco Veneto, Italia, își îmbrățișează fiica printr-o folie de plastic. Piero Cruciatti/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România se află pe locul 2, în Europa, și pe locul 7, în lume, în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-Covid – Cronica Stirilor Pozitive
Percepția populației și a companiilor asupra economiei românești s-a îmbunătățit în mai – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău