Studiu MedLife: Gradul de imunitate colectivă la nivel urban este de peste 60% din populaţie – Cronica serii

1. Jumătate din populaţia mediului urban mic şi o treime din populaţia mediului urban mare a trecut prin COVID-19, de nouă ori mai mult, respectiv de trei ori mai mai mult faţă de statisticile oficiale, relevă un studiu MedLife. Potrivit studiului, gradul de imunitate colectivă la nivel urban este de peste 60% din populaţie, respectiv între 6 şi 7 milioane de locuitori, numai din oraşele care reprezintă 54% din populaţia României. De asemenea, medicii MedLife arată că dacă s-ar lua în calcul şi mediul rural, numărul celor care fie au trecut prin boală, fie s-au vaccinat ar putea ajunge la 10-12 milioane de persoane. (News.ro)

2. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că în peste 40 de licee din țară a fost înregistrată promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat. (Digi24)

3. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, afirmă că de la începutul anului în curs, în România au apărut circa 100.000 de noi locuri de muncă, mai ales pe perioadă nedeterminată, ceea ce reprezintă un lucru încurajator. (Profit.ro)

4. Începând de azi, Comitetul de coordonare a vaccinării nu mai anunță separat câte persoane s-au vaccinat pentru prima dată și câte au primit doza de rapel. (G4Media)

5. În primele șase luni, au fost listate la BVB emisiuni de acțiuni și obligațiuni în valoare totală de peste 700 milioane euro, iar capitalizarea societăților românești prezente pe segmentul principal al bursei de la București a depășit 123 miliarde lei, echivalentul a 25 miliarde euro. (Profit.ro)

6. 99,2% dintre americanii care murit din cauza covid-19 în iunie 2021 nu erau vaccinaţi, potrivit imunologului Anthony Fauci, şeful Grupului de lucru anticovid din SUA. (Hotnews)

7. Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a anunțat azi că școlile ar trebui să rămână deschise în toamnă, iar elevii vaccinați să nu mai poarte masca de protecție. CDC mai recomandă ca adulții nevaccinați și copiii sub 12 ani, pentru care încă nu sunt autorizate vaccinuri anti Covid-19, să poarte masca. Distanțarea ar trebui respectată de toți elevii. (WSJ)

8. Miocardita şi pericardita pot apărea, ”foarte rar”, în urma vaccinării cu vaccinurile împotriva Covid-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, recunoaşte Agenţia Europeană a medicamentului. (News.ro)

9. Israelul a anunțat că, din data de 16 iulie, călătorii vor intra în carantină până la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus. Noua măsură vine în contextul creşterii numărului de infectări. Toate persoanele – inclusiv cele complet vaccinate şi cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19 – vor trebui să intre într-o carantină de 24 de ore după intrarea în ţară, sau cel puţin până la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Testarea pe aeroport este obligatorie. (Digi24)

10. Angajații Google sunt iritați de faptul că unul dintre directorii companiei va lucra permanent din Noua Zeelandă, în timp ce compania le cere să revină la birou, într-un regim hibrid. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia a anunțat că-și va reduce „drastic” operațiunile militare în zonele Kiev și Cernihiv – Cronica serii
Cîţu: Este prematur să aibă loc o discuţie pe tema unui paşaport de vaccinare

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău