Studiu: Pentru prima dată numărul americanilor care dețin cryptomonede (24%) l-a depășit pe cel al celor care au un cont de economii (23%) – Cronica de Business

1. Gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum Unilever a devenit acționarul unic al deținătorului brandului frufru, cumpărând participația de 25% a fondatorului Mihai Simiuc, care, odată cu această tranzacție, s-a retras și din poziția de director general al companiei. (Profit.ro)

2. Conform unui studiu, pentru prima dată numărul americanilor care dețin cryptomonede (24%) l-a depășit pe cel al celor care au un cont de economii (23%). (Link)

3. Inflaţia din Marea Britanie a atins o valoare anuală de 5,5% în ianuarie, fiind cu puţin peste previziuni şi rămânând la un maxim al ultimilor 30 de ani. (News.ro)

4. Prețul benzinei din California a atins miercuri un nivel record. Prețul mediu pentru benzina obișnuită a ajuns la $4,719 per galon (~ 3,79 litri), depășind recordul anterior de $4,713 per galon atins pe 27 noiembrie. Prețul este cu peste un dolar mai mare decât media națională, de $3,514 per galon, cel mai scump nivel din iulie 2014. (Bloomberg)

5. Veniturile și volumul comenzilor ale aplicației pentru comandat mâncare DoorDash au depășit anul trecut nivelul din 2020. Cea mai mare companie de livrat de alimente, după cota de piață, din SUA a raportat venituri de $4,89 miliarde în 2021, în creștere cu 69% față de anul precedent. Compania se așteaptă ca valoarea totală a comenzilor pe acest an să depășească $50 miliarde. (WSJ)

Din Cronica serii: Vânzările din retailul american au crescut, luna trecută, cu 3,8% comparativ cu decembrie. Este cea mai mare creștere înregistrată, la nivelul unei luni, din martie anul trecut. (WSJ)

6. Nvidia a anunțat rezultate spectaculoase pe trimestrul 4 al anului trecut. Veniturile au crescut până la $7,64 miliarde, cu 53% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2020, în timp ce profitul a fost de $3 miliarde, mai mult decât dublu comparativ cu Q4 2020. (WSJ)

7. Cisco a raportat venituri de $12,7 miliarde pe trimestrul fiscal care s-a terminat la finalul lunii ianuarie, în creștere cu 6%, ritm anual. (CNBC)

8. Archbee, un startup fondat de Dragoș Bulugean, a atras o nouă finanțare, acum de 2 milioane dolari, de la Global Founders Capital și Credo Ventures. Fondul ceh de venture capital Credo Ventures este unul dintre primii investitori ai UiPath. (Profit.ro)

9. Frații Marius și Dan Ștefan, care controlează Autonom, puternicul grup de firme din Piatra-Neamț cu venituri consolidate de peste 327 milioane de lei, au intrat în acționariatul DIP Software, un startup care dezvoltă, începând cu 2019, produse și soluții customizate pentru companii din industria financiară. (Profit.ro)

10. Acțiunile Roblox au scăzut cu 27%, un nivel record, după ce compania a anunțat venituri sub așteptile analiștilor. Rezervările, care includ venituri și venituri amânate plus alte ajustări, au crescut cu 20%, ritm anual, până la $770,1 milioane. Utilizatorii activi zilnici au crescut cu 33% la 49,5 milioane. O mare parte din această creștere vine din Asia, America Latină și Europa. Mai mult de jumătate din baza de utilizatori Roblox are acum peste 13 ani. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Indicele bursier american S&P 500 a atins vineri un nou nivel record de 3934.83 de puncte – Cronica de Business
Averea lui Warren Buffett a depășit $100 miliarde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău