SUA a ajuns la 100.000 de testări pe zi – Cronica dimineții

1. Firmele mici și mijlocii, precum și microîntreprinderile care vor accesa linii de credite și împrumuturi pentru investiții cu garanții de stat vor beneficia de granturi pentru plata dobânzilor și comisioanelor de administrare și risc pe următorii 1-3 ani, în limita a 800.000 de euro pentru fiecare întreprindere. (Profit.ro)

2. Marea Britanie a inaugurat un spital într-un centru pentru conferințe și expoziții. Spitalul are 500 de paturi dotate pentru terapie intensivă, numărul putând fi suplimentat cu alte 4500, centrul având peste 80.000 de metri pătrați. (CNBC)

3. SUA au fost acuzate de ”piraterie modernă” după ce ar fi deturnat un transport de măşti de protecţie destinat Poliţiei germane şi ar fi supralicitat pentru achiziţia de materiale de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus, privând astfel alte state de posibilitatea de a le achiziţiona, în condiţiile unei cereri tot mai mari de astfel de produse la nivel global. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorul mexican de bere Grupo Modelo, care comercializează berea Corona, și-a suspendat activitatea, din cauza răspândirii pandemiei coronavirusului. (Profit.ro)

4. Berkshire Hathaway, compania de investiții a lui Warren Buffett, a anunțat că a vândut săptămâna această volume importante de acțiuni aparținând companiilor aeriene americane Delta și Southwest. Unele acțiuni au fost vândute la jumătate din prețul de achiziție. (Bloomberg)

5. În ultimele 30 de zile SUA a trecut de la testarea a câtorva sute de persoane pe zi la peste 100.000 de teste efectuate zilnic. (ArsTehnica)

6. Partidul Laburist din Marea Britanie își va alege astăzi liderul care-l va înlocui pe Jeremy Corbyn. (BBC)

Una din Cronica Externă: Africa de Sud a arestat 2289 de oameni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Țara se află în carantină și izolare socială de 21 de zile. (Link)

7. Poliția a fost alungată cu pietre, într-un oraș din Pakistan, după ce a vrut să anuleze slujba religioasă care avea loc în comunitatea respectivă încălcând regulile de distanțare socială. (Link)

8. Căsătoriile și divorțurile sunt aproape imposibil de realizat în acest moment, în New York. Biroul pentru oficializarea căsătoriilor este închis din 20 martie, iar divorțul ar putea fi oficializat doar dacă este vorba de o urgență și doar dacă un judecător acceptă să-l preia. (Bloomberg)

9. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a cerut populației ca ziua de duminica să fie dedicată rugăciunilor și postului pentru a scăpa țara de răul generat de pandemie. (Reuters)

10. Cinci bărbaţi care făceau grătar în mijlocul unei străzi din municipiul Brăila şi ascultau muzică la maxim au fost amendaţi de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3/2020, a legii privind deranjarea ordinii şi liniştii publice şi a legii privind desfăşurarea activităţilor de picnic. (Link)

Fotografia dimineții – Cadrele medicale de la un spital din New York au primit pelerine de ploaie de la un club sportiv drept echipament de protecție:

Ți-ar mai putea plăcea
Macron: Occidentul ar trebui să ia în considerare garanții de securitate pentru Rusia – Cronica dimineții
Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău