SUA, Marea Britanie și Australia vor ca Facebook să oprească encriptarea end-to-end – Cronica dimineții

1. Procurorul General al SUA, împreună cu oficiali din Marea Britanie și Australia, a cerut Facebook să oprească procesul de encriptare “end-to-end” a mesajelor din aplicațiile sale. Măsura ar împiedica autoritățile să-i găsească pe teroriști, pedofili sau cei care vor să influențeze alegerile. (BuzzFeed)

2. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Dan Nica, propus pentru postul de comisar european, are o susţinere puternică din partea grupului socialiştilor şi democraţilor, care nu va accepta, a doua oară, ca un membru al grupului să fie respins. „Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect”, a spus Dăncilă. (News.ro)

3. Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Andrew McDowell, a declarat, la București, că instituția își triplează sprijinul pentru întreprinderile românești, de la 500 milioane euro până la 1,38 miliarde euro. (Profit.ro)

4. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a deschis calea renegocierii creditelor ipotecare indexate în franci elvețieni și care conțin clauze abuzive, într-o cauză în care a fost sesizată de doi cetățeni polonezi. Potrivit experților, decizia ar putea costa sectorul bancar polonez între 9 și 11 miliarde de euro. (Profit.ro)

5. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape două milioane de euro pentru a face reclamă și a informa cetățenii despre programul de consolidare și proiectele desfășurate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale. (Hotnews)

6. HP va concedia între 7000 și 9000 de angajați în următorii trei ani, într-un plan de restructurare propus de noul CEO, Enrique Lores. Compania are în prezent aproape 55.000 de angajați. (WSJ)

7. Acum zece ani, o persoană din 20 cu cancer de piele, din UK, supraviețuia. Astăzi aproape jumătate din cei care au această formă de cancer reușesc să învingă boala. (BBC)

8. În 1990, numărul deceselor la copiii până în cinci ani, la nivel global, era de 82 la 1000 de nașteri. Anul trecut a scăzut la 37 la 1000 de nașteri. (WashingtonPost)

9. Mişcarea ecologistă Extinction Rebellion a stropit cu sânge fals sediul Ministerului britanic al Finanţelor, de la Londra, cu ajutorul unui vehicul al pompierilor, o acţiune menită să denunţe finanţarea unor proiecte care dăunează mediului. (News.ro)

10. Un pensionar italian, de 67 de ani, a primit aproape 200 de răspunsuri și sfaturi după ce a postat online că vrea să se mute în România. „Vreau să mă mut în România, nu mă mai descurc în Italia cu 600 de euro pensie. Aş vrea să îmi daţi câteva sfaturi, unde pot găsi o casă în chirie cu maxim 200 de euro şi dacă pot să-mi aduc şi maşina etc? Nu mai fac faţă în Italia. Am 67 de ani, mulţumesc”. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Extinction Rebellion stropeşte cu 1.800 de litri de sânge fals sediul Ministerului britanic al Finanţelor:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai – Cronica dimineții
Donald Trump va semna pe 15 ianuarie documentele primei faze a înțelegerii comerciale cu China – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău