Suedia mai avea ieri doar 19 pacienți Covid-19 internați la terapie intensivă – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților declarați vindecați de Covid-19 va depăși azi 18 milioane.

2. Suedia mai avea ieri, în toată țara, doar 19 pacienți Covid-19 internați la terapie intensivă. (Link)

3. AstraZeneca a început faza 3 a testelor clinice, în SUA, pentru vaccinul anti Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford. 30.000 de persoane vor participa la acest test. Faza 3, ultima înainte de aprobare, pentru acest vaccin, a început de câteva săptămâni în Marea Britanie, Brazilie și Africa de Sud. (Reuters)

4. Potrivit unui nou studiu, rata mortalități pentru cea mai comună formă de cancer pulmonar a scăzut brusc în Statele Unite. „Pentru prima dată, rata mortalității la nivel național, pentru cancerul pulmonar, scade mai repede decât incidența sa. Progresul se corelează cu aprobarea de către FDA a mai multor terapii pentru acest cancer, în ultimii ani.”

5. După 5 luni de izolare, Africa de Sud permite reluarea zborurilor domestice și redeschiderea hotelurilor. (NYTimes)

6. O companie din California susține că a dezvoltat o tehnologie nano-diamond care folosită pentru baterii alimentate de reziduri nucleare. Bateriile durează zeci de ani fără a fi nevoie de reîncare. (Link)

7. LG a prezentat o mască de protecție, ce funcționează pe baterii, care purifică aerul respirat. Încărcătorul este echipat cu lumina UV-LED care „omoară germenii”. (CNN)

8. Primul zbor comercial din Israel a aterizat ieri în Emiratele Arabe Unite, marcând normalizarea relațiilor dintre cele două țări, în urma unui acord de pace semnat luna aceasta. (BBC)

9. O companie japoneză folosește roboți pentru a construi un baraj de mari dimensiuni, 84 metri înălțime și 334 metri lățime. (Link)

10. Producția industrială a Coreei de Sud a crescut în iulie, pentru a doua lună consecutiv. (Reuters)

11. Compania japoneză SkyDrive a anunțat că a efectuat cu succes primul test cu o persoană la bord pentru „mașină zburătoare” dezvoltată. (Axios)

12. Mașinile Tesla pot recunoaște limitele de viteză afișate de indicatoare, prin intermediul celui mai recent update de software. Mașina va emite notificări în cazul depășirii limitei, însă șoferul este cel care ia decizia. Există o opțiune prin care pilotul automat poate fi configurat să respecte limitările de viteză. (Electrek)

13. Samsung folosește un nou proces de producție, pe care-l numește revoluționar, pentru producerea în masă a memoriilor LPDDR5 DRAM de 16 GB. Numit “litografie ultravioletă extremă”, acest proces gravează siliconul folosind o combinație de laser și soluții chimice sensibile la lumină. Dincolo de optimizarea procesului de producție, noua tehnică va duce la crearea unor memorii mai mici (cam cu 30% mai subțiri), care va avantaja device-urile mobile, precum smartphone-uri și smartwatch-uri. (Engadget)

14. 57% dintre creștinii adulți americani sunt de acord cu sexul între două persoane care nu sunt într-o relație romantică. 33% dintre ei au declarat că acest gen de relație este “mereu” acceptabil, în timp ce 24% sunt de acord că este “uneori” acceptabil. (Link)

Fotografia dimineții – Moș Crăciunii se concentrează la cursurile organizate de Southwark Cathedral, din Londra, unde sunt învățați cum să respecte distanțarea socială. Kirsty Wigglesworth / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Anul acesta sunt cei mai mulţi elevi cu media 10 din ultimii 7 ani la Evaluarea Naţională – Cronica Știrilor Pozitive
Percepția populației și a companiilor asupra economiei românești s-a îmbunătățit în mai – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău