Tarom, Ryanair și Turkish Airlines extind rutele din România – Cronica de Turism

1. Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara a inaugurat un nou terminal, dedicat exclusiv sosirilor internaționale. Acesta are 4.383 de metri pătrați, 10 filtre de control la intrarea în țară și un sistem independent de benzi pentru bagaje. Noul terminal poate primi până la 540 de pasageri simultan, număr suficient pentru 3 curse aeriene care aterizează în același timp. De asemenea, în curând vor începe lucrările la un nou terminal de plecări internaționale, care ar trebui să fie gata până în 2023. (Airlines Travel)

2. Tarom a anunțat suplimentarea numărului de zboruri pe cinci rute interne. Astfel, va exista câte un zbor suplimentar pe rutele de la București spre Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Oradea, plus încă două zboruri de la București la Suceava. În plus, Tarom a introdus încă un zbor și pe ruta București – Chișinău. (Adevărul)

3. Operatorul low-cost Ryanair își va extinde în toamnă operațiunile din România. Astfel, începând din 31 octombrie, Ryanair va opera câte două zboruri pe săptămână pe rutele București – Genova (Italia) și Sibiu – Milano (MXP). În plus, începând din 1 noiembrie, compania va introduce și un zbor de la București în Malta, cu o frecvență de două ori pe săptămână, care va fi operat de subsidiara Malta Air. Pentru moment, cele trei curse nu sunt disponibile în sistemul de rezervări de pe site-ul oficial. De asemenea, compania va opera două zboruri săptămânale pe ruta București – Napoli începând din 2 noiembrie. (BoardingPass, Airlines Travel)

4. Turkish Airlines a anunțat extinderea rutei Constanța – Istanbul începând din 25 august. Va fi adăugat un zbor săptămânal suplimentar, astfel că numărul total de zboruri săptămânale pe această rută va ajunge la 3, dintre care două vineri și unul duminică. (Airlines Travel)

5. Olanda a decis să permită intrarea pe teritoriul țării sale pentru toți călătorii din Uniunea European și Spațiul Schengen care sunt vaccinați, indiferent de rată de incidență din țara de proveniență a acestora. Singura cerință este să fi trecut cel puțin 14 zile de la schema completă de vaccinare. Măsura se aplică începând din 27 iulie. (Schengen Visa Info)

6. Majoritatea unităților de cazare de pe litoralul românesc sunt rezervate integral până cel puțin în 12 august, potrivit agenției de turism Litoralul Românesc. De asemenea, gradul de ocupare a hotelurilor în a doua jumătate a lunii august este deja de peste 70%. Cele mai solicitate hoteluri sunt cele care oferă pachete all-inclusive. (News.ro)

7. Turiștii care doresc să călătorească în Germania sunt obligați să prezinte la intrarea în acest stat certificatul digital care demonstrează vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Această decizie se aplică tuturor persoanelor care sosesc în Germania, inclusiv celor din statele Uniunii Europene și țărilor din lista verde, din care face parte și România. (Ministerul Afacerilor Externe)

8. Slovacia a decis ca inclusiv turiștii care au efectuat prima doză a vaccinului să intre în carantină, la fel ca și cei care nu sunt vaccinați. Perioada de carantinare poate fi scurtată la 5 zile dacă turiștii efectuează un test PCR negativ în a cincea zi de carantină. (Schengen Visa Info)

9. Începând din 1 august, România a inclus Grecia pe lista roșie a țărilor din punct de vedere epidemiologic. În urma acestei decizii, românii care nu s-au vaccinat și se întorc în țară din Grecia vor fi obligați să intre în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu rezultatul negativ al unui test PCR. O decizie similară este valabilă din 1 august și pentru călătorii care revin din Irlanda. De la aceeași dată, călătorii care revin în țară din Franța, Belgia, Islanda, Israel și SUA sunt obligați să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ pentru a evita intrarea în carantină. (Digi24)

10. Mai multe insule grecești din sudul Mării Egee populare printre turiști au fost marcate cu roșu pe harta răspândirii Covid-19 realizată de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC). Acest lucru înseamnă descurajarea călătoriilor neesențiale spre aceste insule, printre care se numără Mykonos, Santorini și Rhodos, destinații populare de vacanță inclusiv pentru turiștii români. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători vrea să introducă autocare pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Cronica de Turism
Spania elimină restricțiile, CFR introduce Trenurile Soarelui – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău