Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate – Cronica de Tehnologie

1. Germania a renunțat la dezvoltarea unei aplicații proprii pentru monitorizarea infectărilor cu COVID-19 și va folosi, în schimb, soluția la care lucrează Apple și Google. Aceasta are o abordare descentralizată, datele fiind stocate doar pe telefon. (Reuters)

2. Facebook acuză NSO Group că a folosit servere din Statele Unite pentru a derula atacuri asupra utilizatorilor WhatsApp. Conform avocaților companiei americane, într-un atac derulat în perioada aprilie-mai 2019, NSO Group a folosit un server din Los Angeles de peste 700 de ori pentru a-și planta malware-ul pe anumite telefoane cu WhatsApp. (CyberScoop)

3. Google și Apple vor dezactiva sistemul de urmărire a infectărilor cu COVID-19 când se va încheia pandemia, un proces care va fi diferit de la țară la țară, în funcție de evoluția locală. (The Verge)

4. Administrația de la Casa Albă acuză China de atacuri cibernetice asupra agențiilor guvernamentale, companiilor farma și spitalelor americane, în încercarea de a accesa cercetările legate de coronavirus. (CNN)

5. Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate. Aplicația a ajuns la 400 milioane de utilizatori, după ce avea 300 milioane de utilizatori acum un an. (Engadget)

6. Startup-urile din construcții analizează automatizarea parțială a proiectelor, folosind inteligența artificială și roboții, cu scopul ca, la un moment dat, acestea să se realizeze complet autonom. (VentureBeat)

7. 160.000 de conturi Nintendo au fost compromise de hackeri de la începutul lunii. Cei de la Nintendo spun că datele de logare au fost obținute din alte surse și le recomandă utilizatorilor să activeze 2FA. (The Verge)

8. Apple contrazice ZecOps Inc., compania care a descoperit vulnerabilitățile aplicației Mail de iOS și iPadOS, spunând că nu a descoperit dovezi ale unor atacuri. Apple promite acum un patch pentru această problemă, care datează de pe vremea lui iPhone 6. (Bloomberg)

9. Google, care luptă de mai mulți ani să scape de plată pentru știrile pe care le preia de pe site-urile de specialitate, a luat anul trecut în calcul dezvoltarea unui instrument prin care utilizatorii puteau dona publicațiilor și creatorilor de conținut. Ulterior, Google a abandonat ideea. (TechCrunch)

10. Primul Ministru irlandez spune că Irlanda, care găzduiește sediile europene ale companiilor de tehnologie, ar trebui să copieze noua lege australiană prin care Google, Facebook și Twitter sunt obligate să împartă veniturile din reclame cu presa locală. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea – Cronica de Tehnologie
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău