Tesla, profit de $16 milioane în primul trimestru – Cronica de Business

1. Grupul Ford a înregistrat pierderi de $1,993 miliarde în primul trimestru din 2020 și estimează că rezultatul din al doilea trimestru va fi chiar mai slab, cu pierderi de $5 miliarde, ca urmare a impactului pandemiei de COVID-19. (Profit.ro)

2. Producătorul auto Tesla a înregistrat un profit de $16 milioane în primul trimestru al anului, la o cifră de afaceri de $5,99 miliarde. (CNBC)

3. OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a raportat în primul trimestru un profit net de 653 milioane lei, cu 43% mai mic decât în perioada similară a anului 2019, când s-a ridicat la 1,15 miliarde lei, în timp ce veniturile din vânzări au crescut cu 12%, la 6,08 miliarde lei. (News.ro)

4. Qualcomm așteaptă venituri între $4,4 miliarde și $5,2 miliarde în al treilea trimestru fiscal. Compania furnieaza chip-uri pentru telefoane mobile unor giganți precum Samsung, LG și Apple. (Reuters)

5. Gigantul din domeniul farmaceutic GlaxoSmithKline plănuiește vânzarea participației în valoare de $3,7 miliarde pe care o deține în Unilever India. (Bloomberg)

Bonus:

6. Facebook a avut o cifră de afaceri de $17,74 miliarde în primele trei luni ale anului, în creștere cu 18% față de perioada similară din 2019, la un număr de 1,73 miliarde de utilizatori activi zilnic. (CNBC)

7. Platforma eBay estimează venituri între $2,38 miliarde și $2,48 miliarde în al doilea trimestru fiscal, în comntextul în care pandemia de coronavirus a dus la creșterea comerțului online. (Reuters)

8. Volkswagen Group a publicat rezultatele de vânzări și cele financiare după primul trimestru, anunțând o scădere de 23% a vânzărilor și un declin al veniturilor de 8,3%. (Profit.ro)

9. Producătorul de aluminiu Alro Slatina şi-a planificat investiţii de $24,05 milioane în acest an şi speră să atingă un profit net de $15,18 milioane, la venituri din vânzări de $613,3 milioane. (News.ro)

10. TripAdvisor, una dintre cele mai populare platforme online de sfaturi de călătorie din lume, se vede și ea nevoită să facă disponibilizări de personal, ca urmare a crizei coronavirus COVID-19, care a afectat puternic turismul. (Startup Cafe)

11. Profitul Airbus din operațiunile de bază a înregistrat o scădere de 49% în primul trimestru, iar grupul a solicitat o campanie la nivelul întregii industrii pentru a restabili încrederea în transporturile aeriene, după ce pandemia de coronavirus a declanșat ”cea mai gravă criză cunoscută vreodată de sectorul aerospațial. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ungaria se va opune prin veto oricărei propuneri UE care ar duce la restricționarea importurilor de energie din Rusia – Cronica de Business
Volumul lucrărilor de construcții a crescut în România în 2020 cu 15.9% comparativ cu 2019 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău