TikTok este aplicația cu cele mai mari venituri din microtranzacții în aprilie – Cronica de Tehnologie

1. 70% din problemele grave de securitate ale browser-ului Chrome țin de modul în care se face gestionarea memoriei, spun cei de la Google, după ce au analizat 912 probleme de securitate descoperite din 2015 până în prezent. Cifrele sunt asemănătoare cu cele la care a ajuns și Microsoft în cadrul propriei cercetări. (ZDNet)

2. FCC merge înainte cu planul de extindere a accesului la internet în zonele rurale ale Statelor Unite, în valoare de $16 miliarde. Asta în ciuda faptului că nu există o imagine clară a acoperirii actuale. Statisticile făcute cu ajutorul ISP-urilor spun că există acoperire într-o localitate și dacă o singură casă este conectată, ceea înseamnă că o mare parte a populației rurale apare în statistici ca fiind conectată la internet deși în realitate nu este așa. (WSJ)

3. Wikimedia va adopta un nou cod de conduită, menit să reducă comportamentul “toxic” și hărțuirea. Fundația care guvernează Wikipedia va lucra până la finele anului la regulile care vor sta pe viitor la baza procesului de moderare. (The Verge)

4. Guvernul canadian le va “recomanda cu tărie” cetățenilor să descarce și să folosească aplicația oficială de monitorizare și notificare în cazul expunerii la COVID-19. Aceasta va juca un rol important în urmărirea infecțiilor și carantinarea celor infectați, în contextul relaxării limitărilor. (CTV News)

5. TikTok este aplicația cu cele mai mari venituri din microtranzacții în aprilie. Aceasta a atras $78 milioane, de 10 ori mai mult decât în urmă cu un an. 87% din aceste venituri au fost aduse de versiunea chineză, Douyin. (Bloomberg)

6. La o lună de când a fost lansată, aplicația oficială de monitorizare a pandemiei din Australia a identificat o singură persoană infectată cu COVID-19. Considerată inițial esențială pentru revenirea la normal, rolul COVIDSafe este acum văzut mult mai puțin important, inclusiv de specialiști. (The Guardian)

7. Telegram și-a retras Apelul la decizia instanței de blocare a platformei de blockchain TON, pentru care compania a realizat un ICO în urma căruia a strâns $1.7 miliarde. ICO-ul respectiv a fost considerat ilegal de SEC, iar instanța i-a dat câștig de cauză în primă instanță. (CoinDesk)

8. Comisia irlandeză pentru protecția datelor este criticată pentru ritmul lent în care investighează Facebook, Instagram și WhatsApp. Într-o scrisoare publică, Irlanda este acuzată de grupul Noyb că nu implementează legislația europeană și cooperează în secret cu Facebook. Autoritățile sunt așteptate de doi ani să anunțe amenzi importante împotriva companiei americane. (Bloomberg)

9. Serviciul chinez de livrări de mâncare Meituan a ajuns să valoreze $100 miliarde după ce valoarea acțiunilor a urcat la $17.8. Acțiunile au crescut după ce serviciul finanțat de Tencent a anunțat o scădere a veniturilor în Q1 mai mică decât se așteptau investitorii, cu $220 milioane pierdere. (TechCrunch)

10. Producătorii de mașini autonome, care nu au voie din cauza pandemiei să-și testeze mașinile pe străzi, folosesc tehnologii precum data labeling și 3D mapping cu datele acumulate anterior pentru a-și antrena sistemele autonome în lumi virtuale. (MIT Technology Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite anunță lansarea unui fond de peste $1 miliard care va fi folosit pentru investiții în inteligența artificială – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău