Toţi cei trei bebeluşi din Timişoara, care au fost infectaţi cu coronavirus, au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi – Cronica Stirilor Pozitive

1. Toţi cei trei bebeluşi, infectaţi cu coronavirus şi care ulterior au fost internaţi la Maternitatea Bega din Timişoara, spital suport pentru Covid 19, au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spital. Ultimii doi bebeluşi au fost predaţi mamelor lor ieri dimineaţă. (News.ro)

2. Cel puțin 90 de companii lucrează la un vaccin împotriva noului virus, iar minim 6 deja au început testele clinice. Nature prezintă cele 8 metode prin care cercetătorii spera să controleze virusul printr-un vaccin. (Nature)

3. Nu există nicio dovada clara până în acest moment că noul coronavirusul ar fi suferit mutații și a devenit mai agresiv, așa cum s-a sugerat într-un studiu ce a circulat ieri în presă. (TheAtlantic)

4. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că obiectivul de a reduce răspândirea noului virus a fost atins. „Cred că putem spune că am depășit prima fază a pandemiei”. Merkel a declarat că toate magazinele din Germania se vor redeschide, Bundesliga (liga Germaniei de fotbal) se va putea relua din a doua parte a acestei luni, iar școlile se vor deschide treptat. (BBC)

5. Un studiu publicat acum două zile estimează că România, datorită aerului mai curat și a reducerii poluării, va avea cu 383 mai puține decese în această perioadă. Per total, la nivelul întregii Europe, datorită aerului mai curat, numărul deceselor va fi mai mic cu 11.000. (Statista)

6. Gică Popescu, consilierul prim-ministrului României pentru organizarea Euro 2020 de anul viitor, s-a declarat optimist că în august va fi gata calea ferată care va face legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. „De la aeroport la gară, distanța va fi parcursă în 15 minute. Va fi o lucrare de care se vor bucura bucureștenii, locuitorii din zonele limitrofe, dar și cetățenii români aflați în tranzit la și dinspre aeroport. Nu în ultimul rând, turiștii străini. ” (GSP)

7. Mai multe unităţi de învăţământ din provincia chineză Hubei, epicentrul pandemiei, au fost redeschise ieri, după patru luni. Niciun caz de infectare nu a mai fost înregistrat aici de 32 de zile, potrivit presei locale. (News.ro)

8. La nivelul Uniunii Europene, producția de energie electrică pe bază de cărbune a scăzut, în trimestrul 1 al acestui an, cu 29%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. (Link)

9. Adolescentele însărcinate din Sierra Leone pot merge din nou la școală după ce ordinul care le interzicea accesul, adoptat acum 5 ani, a fost anulat. (Link)

10. Guverrnul francez vrea ca începând din 2022 toate clădirile finanțate din fonduri publice să fie construite folosind cel puțin 50% lemn sau alte materiale regenerabile. (Archinect)

Fotografia dimineții – Ultimul desen Banksy realizat pentru University Hospital Southampton:

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul pacienților vindecați a depășit 7 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Ministerul Sănătăţii: 100% din persoanele ce au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare şi decese cauzate de COVID-19 – Cronica Stirilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău