„Totuşi, dracu’ nu-i chiar aşa de negru. Păstraţi-vă optimismul şi veţi reuşi să depăşiţi mai uşor situaţia!” – Cronica Stirilor Pozitive

1. Un important lider al comunităţii rome din Buzău, profesorul de istorie Călin Iosif, a declarat, după experienţa sa ca pacient cu COVID-19: „Totuşi, dracu’ nu-i chiar aşa de negru. Păstraţi-vă optimismul şi veţi reuşi să depăşiţi mai uşor situaţia!” (News.ro)

2. Numărul cazurilor noi, la nivel global, raportat ieri, a fost cel mai mic din 13 iulie.

3. Numărul persoanelor declarate vindecate ieri, la nivel global, a fost cu peste 30.000 mai mare decât al cazurilor noi.

4. Bistrița Năsăud, Caras Severin, Ialomița, Satu Mare, Sălaj și Vrancea sunt județele care ieri nu au raportat nici un nou caz de infectare cu noul coronavirus. Botoșani, Constanța, Covasna, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui au raportat, fiecare, sub 10 cazuri noi.

5. Mai mulți specialiști consideră că imunitatea de turmă la noul coronavirus s-ar putea obține la un procent mai mic decât cel estimat până în prezent: 50% din populație, sau chiar mai puțin. (NYTimes)

6. 600.000 de elevi și 75000 de angajați în sistemul de învățământ din Los Angeles vor fi testați înainte de începerea cursurilor. (TheGuardian)

7. Numărul navelor care trec prin Canalul Panama a început să crească, de la nivelul redus la care a ajuns din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce semnalează o revenire a comerţului mondial. (Hotnews)

8. Oficiul de Proprietate Intelectuala a Republicii Populare Chineze a aprobat primul patent al unui vaccin candidat impotriva COVID-19, aflat in faza III de testare. Vaccinul ar putea fi „produs in masa intr-o perioada scurta de timp”, informeaza presa locala. (Ziare)

9. Comisia Europeană a adoptat o revizuire a programului anual de lucru al Erasmus+ 2020, în urma căreia au fost alocate alte 200 de milioane euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor şi incluziunea prin creativitate şi arte. (News.ro)

10. ING Bank România anunță, în premieră, că volumul plăților cu cardul l-a depășit pe cel al retragerilor de numerar, în prima jumătate a acestui an. (Profit.ro)

11. Microelicopterul Ingenuity, produs de NASA şi trimis pentru a zbura în atmosfera rarefiată a planetei Marte în cadrul misiunii roverului Perseverance, a fost testat cu succes săptămâna trecută, în spaţiu. (Hotnews)

12. Planeta Marte este străbătută de uriaşe tuburi de lavă, cu plafoane care ajung la înălţimi care rivalizează cu celebra Empire State Building. Astfel de tuburi de lavă, însă şi mai mari, se găsesc şi pe Lună, cu diametre ce depăşesc înălţimea turnului Burj Khalifa din Dubai, conform unui nou studiu care arată că în aceste refugii naturale pot fi construite viitoare habitate umane pe aceste corpuri cosmice. (LiveScience)

13. Firmele mici și mijlocii (IMM) din România și Republica Moldova, care dezvoltă tehnologii în domeniul educației (edtech), se pot înscrie la un accelerator de afaceri european pentru a putea obține finanțări nerambursabile de până la 110.000 de euro fiecare. (StartupCafe)

14. Firma Gymshark, care vinde și în România haine pentru practicanții de fitness și culturism, a ajuns zilele trecute la statutul de „unicorn”, cu o valoare estimată la 1 miliard de lire sterline. Firma a fost înființată acum 8 ani de către un tânăr britanic în vârstă de 19 ani, care muncea livrând pizza, la vremea aceea. (StartupCafe)

15. Concertul „Mari compozitori români – Enescu, Silvestri, Lipatti” va avea loc marţi, 25 august, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Evenimentul este organizat de Filarmonica „George Enescu”, Institutul Cultural Român, Fundaţia Silvestri şi Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. (News.ro)

Fotografia dimineții – După 4 luni de întuneric, soarele a răsărit, pe 11 august, la stația de cercetare Concordia din Antarctica. ESA / IPEV / PNRA–S. Thoolen:

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile la buget au crescut cu 4,1% comparativ cu primele două luni ale anului trecut – Cronica Știrilor Pozitive
O mamă care s-a infectat în martie a născut acum un copil cu anticorpi – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău