Trump vrea ca SUA să cumpere Groenlanda – Cronica dimineții

1. Administrația SUA pentru Oceane și Climă a confirmat că iulie 2019 a fost cea mai călduroasă lună de când au început măsurătorile oficiale, în 1880. Precedentul record data din 2016. (AP)

2. Numărul americanilor cu vârsta minimă de 85 de ani va crește cu 200% între 2015 și 2050, în timp ce populația sub 65 de ani va crește doar cu 12%. (WashingtonPost)

3. Președintele Trump și-a manifestat intenția ca Statele Unite să cumpere Groenlanda. Insula acoperită de gheață, pe care locuiesc 56.000 de persoane, se află în administrare autonomă și este parte din Regatul Danemarcei. (WSJ)

4. Curtea Supremă a Gibraltarului a hotărât ieri să elibereze imediat petrolierul iranian Grace 1, imobilizat în largul acestui teritoriu britanic în urmă cu o lună. SUA a făcut eforturi de a bloca plecarea navei. (News.ro)

5. Israelul și Emiratele Arabe Unite au avut mai multe discuții secrete în ultimele luni. Întâlnirile au fost intermediate de SUA și au avut drept scop schimbul de informații despre Iran. Dintre țările arabe, Israelul are relații diplomatice doar cu Egipt și Iordania. (WSJ)

6. Berkshire Hathaway, firma condusă de Warren Buffett, a anunțat că și-a crescut, în trimestrul doi, cu 11% numărul acțiunilor deținute la Amazon. (Reuters)

7. Potrivit unui nou raport făcut la cererea susţinătorilor unui al doilea vot pentru Brexit, peste jumătate din fermierii Regatului Unit ar putea da faliment în cazul în care Marea Britanie iese fără acord din UE pe data de 31 octombrie. (Hotnews)

8. Primul născut și copiii singuri la părinți au șanse mai mari de a deveni CEO, conform unui studiu realizat în SUA. (TheAtlantic)

9. Un șofer din statul Washington folosea opt telefoane pentru a juca Pokemen Go. El a fost surprins de poliție staționând pe banda de urgență a unei autostrăzi. (Link)

10. Trei din sport: 1. FCSB s-a calificat în playoff-ul Europa League unde va juca cu Vitoria Guimaraes. 2. U Craiova a fost elimată aseară din aceeași competiție de către AEK Atena. 3. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati. Detalii în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Vehicule militare chineze staționate în stadionul din Shenzhen, la granița cu Hong Kong. Maxar Technologies via AP:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Zelenski: Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război – Cronica dimineții
Ministrul Educației: Se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău