Turiștii români vaccinați pot călători în Thailanda – Cronica de Turism

1. Turiștii români vaccinați pot călători în Thailanda începând din 1 noiembrie, ca parte a unui amplu plan de redeschidere a turismului în acest stat. Totuși, pe lângă certificatul de vaccinare, turiștii români trebuie să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR, dovada plății pentru încă un test PCR care va fi efectuat la sosire și dovada plății pentru o noapte de cazare unde va fi așteptat rezultatul testului PCR efectuat la sosire. În plus, turiștii trebuie să aibă o asigurare medicală în valoare de cel puțin 50.000 de dolari. Turiștii care s-au infectat cu virusul în ultimele 3 luni trebuie să dovedească efectuarea primei doze de vaccin cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie. (Tourism Authority of Thailand)

2. Bulgaria a introdus noi restricții pentru turiștii din România. Astfel, persoanele vaccinate sau trecute prin boala sunt obligate să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. În schimb, persoanele nevaccinate sunt obligate să prezinte un test PCR negativ și să stea 10 zile în carantină. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiolog, care a intrat în vigoare în 1 noiembrie. Ca urmare a creșterii numărului de cazuri, Olanda a intrat în zona roșie, ceea ce înseamnă că turiștii nevaccinați care se întorc din acest stat vor intra în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ. De asemenea, Germania, Ungaria, Cehia, Danemarca și Elveția au intrat în zona galbenă, astfel că cetățenii nevaccinați care revin din aceste state trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test. (CNSCBT)

4. Operatorul low-cost Blue Air va opera 10 rute noi din România începând din vara anului 2022. Astfel, ruta București – Porto (Portugalia) va fi operată săptămânal din luna aprilie și de două ori pe săptămână din luna iunie. Ulterior, tot din luna iunie, vor exista două zboruri săptămânale între București și Zaragoza, Bilbao și Sevilla (toate în Spania) și Olbia (Italia), între Cluj-Napoca și Malaga și Valencia (Spania), dar și între Iași și Mikonos, Zakinthos și Heraklion (Grecia). (Airlines Travel)

5. Operatorul turistic Karpaten Turism a lansat pachete charter pe ruta București – Salzburg (Austria) în perioada 26 decembrie – 26 martie pentru turiștii care vor să meargă la schi în sezonul de iarnă. Pachetul charter include zbor dus-întors cu o aeronavă Tarom, un bagaj de cală, un bagaj de mână, transport gratuit pentru echipamentul de schi, transfer de la aeroport la hotel și 7 nopți de cazare. Prețul unui pachet începe de la 499 de euro pe persoană. (Karpaten Turism)

6. Noul operator aerian HiSky va opera trei zboruri internaționale de pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș începând din 18 decembrie. Astfel, vor deveni operaționale rutele Târgu Mureș – Londra (cu zboruri miercuri și sâmbătă), Târgu Mureș – Paris (cu zboruri joi și duminică) și Târgu Mureș – Milano (cu zboruri luni și vineri). (Airlines Travel)

7. Compania bulgară Gullivair va opera în perioada 29 octombrie – 25 martie 2022 un zbor charter săptămânal fără escală pe ruta București – Republica Dominicană, cu o aeronavă Airbus A330. Zborurile nu pot fi achiziționate individual și sunt disponibile doar în cadrul unui pachet turistic cu cazare oferit de mai multe agenții de turism partenere. (Boarding Pass)

8. Operatorul aerian Tarom a anunțat că, începând din 1 noiembrie, va oferi pasagerilor de pe cursele externe doar apă plată sau carbogazoasă. Până acum, această regulă era valabilă doar pentru zborurile interne, în timp ce pasagerii de pe borurile externe primeau și un sendviș. Compania justifică decizia pentru a respecta măsurile de siguranță în contextul pandemiei. (Tarom)

9. Maramureșul oferă locuri de poveste, autentice, tradiționale, unde lemnul și oamenii frumoși și calzi spun povești uimitoare. Publicația Călător în bascheți prezintă 10 locuri în care ar trebui să ajungi dacă faci turism în Maramureș, iar printre ele se numără Cascada Cailor, Mocănița de la Vișeu de Sus, Cimitirul Vesel de la Săpânța sau Munții Rodnei. (Călător în bascheți)

10. Travelator propune un city break la Madrid cu zbor direct dus-întors cu Ryanair pentru numai 16 euro de persoană și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Hostelul Los Alpes pentru 155 de euro pe cameră. În total, costul pentru transport și cazare este de 93 de euro pe persoană. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Turiștii români vor putea călători în Bulgaria, Franța și Italia – Cronica de Turism
16 companii aeriene din Europa vor returna banii pasagerilor în 7 zile de la anularea zborurilor – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău