Uber a primit 5981 plângeri de agresiuni sexuale în ultimii doi ani, doar în SUA – Cronica dimineții

1. Costurile de finanțare ale Guvernului au crescut semnificativ în ultima lună, în timp ce în cazurile Poloniei și Ungariei variațiile au fost nesemnificative. Diferența dintre costurile la care se împrumută România și cele ale Poloniei este la cel mai ridicat nivel de la finele anului 2012. (Profit.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va programa zilele următoare discuţii cu partidele pe tema anticipatelor, subliniind însă că nu va face consultări formale pe această temă. (News.ro)

3. Ministerul Justiţiei propune desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie sau regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia, potrivit unui Memorandum care va fi discutat în şedinţa de Guvern de azi. (News.ro)

4. OPEC şi aliaţii săi, în frunte cu Rusia, au convenit una dintre cele mai mari reduceri ale producţiei de petrol din acest deceniu, pentru a preveni supraoferta. Acordul va fi aplicat pe o perioadă scurtă, în primele trei luni ale anului 2020. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Gigantul saudit Aramco a atras $25,6 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale, astfel fiind perfect poziționată pentru a-i depăși pe americanii de la Apple în ceea ce privește valoarea de piață. (Sky)

5. Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft și Netflix ar fi evitat să platească taxe în valoare de peste  $100 miliarde, în ultimii 10 ani. Cele 6 companii nu au facut vreo faptă ilegală ci doar au speculat “găuri” în legislația fiscală. (Link)

6. Uber a primit, în SUA, în 2017 și 2018, 5981 plângeri de agresiuni sexuale în care au fost implicați șoferii companiei. (WSJ)

7. Un cimitir evreiesc, ce datează din secolul 16, din Alsacia, a fost vandalizat, pe mai multe morminte fiind vopsită svastica. Este al treilea caz, înregistrat în ultimul an, de vandalizare a unui cimitir evreiesc din nord estul Franței. (NYTimes)

8. Familiile din Samoa care nu s-au vaccinat împotriva rujeolei trebuie să-și pună un steag roșu în fața casei, pentru a-i ajuta pe medici să-i localizeze. 4000 de persoane, din cei 200.000 de locuitori ai insulei, s-au îmbolnăvit, iar 60 de persoane au murit, cei mai mulți fiind copii sub 5 ani. (BBC)

9. Datele colectate în New York și Los Angeles arată că șoferii își petrec cel puțin 20% din timp folosind telefonul mobil. (Bloomberg)

10. În Spania e un scandal public după ce o concurentă la versiunea locală a emisiunii “Big Brother” a fost agresată sexual în timp ce era inconștientă. Producătorii emisiunii au filmat secvențele, iar ulterior i le-au arătat fetei, filmându-i reacțiile. (NYTimes)

Fotografia dimineții vine din Franța, unde ieri Parisul a fost blocat de o grevă generală și de proteste. Kiran Ridley/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Australian Open – Cronica dimineții
Cronica dimineții – iTunes va fi disponibil pe televizoarele Samsung

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău