Uber își va clasifica șoferii din Marea Britanie ca angajați – Cronica de Business

1. Brokerul online israelian eToro se va lista pe bursa Nasdaq în urma fuziunii cu o companie de tip SPAC, operațiune care evaluează platforma de tranzacționare pentru criptomonede și acțiuni la $10 miliarde. (Profit.ro)

2. Cel mai mare acţionar al Wizz Air, Indigo Partners, va vinde acţiuni ale companiei aeriene ungare în valoare de până la £400 milioane. (News.ro)

3. Companiile de private equity Blackstone și Starwood Capital au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operatorului de hoteluri și moteluri Extended Stay America, pentru circa $6 miliarde. (Bloomberg)

4. Gigantul Ant Group a fost evaluat de investitori la $200 miliarde, pe baza rezultatelor obținute în 2020. Cifra este cu circa o treime peste evaluarea la care compania a atras investiții ultima data, în 2018, însă semnificativ sub valoarea vehiculată pentru IPO-ul anulat, de $315 miliarde. (Reuters)

5. Investiţiile străine directe au însumat €363 milioane, în ianuarie 2021, de 3,3 ori mai mici decât în aceeași lună din 2020, reiese din datele Băncii Naționale a României (Hotnews.ro).

6. Compania finlandeză Nokia va desființa până la 10.000 de locuri de muncă la nivel global, ca parte a unui plan de restructurare, pentru a reduce costurile operaționale și a aloca mai mulți bani activității de cercetare. Planul va fi implementat în următorii doi ani. Nokia are circa 100.000 de angajați în 130 de orașe. (Profit.ro)

7. Uber își va clasifica șoferii din Marea Britanie ca angajați, ceea ce înseamnă că aproximativ 70.000 de persoane vor avea dreptul la salariu minim, vacanță plătită și pensie. Mișcarea vine ca urmare a unei decizii a Curții Supreme britanice. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Indicele S&P 500 a intrat in bear market – Cronica de Business
Analiză ING: Europa va intra într-o recesiune totală dacă Rusia oprește complet gazele – Cronică de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău