Ucraina începe să exporte energie în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale – Cronica de Business

1. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat proiectul Comisiei de a reduce la zero emisiile de CO2 la mașinile noi din Europa începând din 2035, impunând motoare 100% electrice, scrie AFP. Această propunere, anunțată de executivul european în iulie 2021, va însemna oprirea de facto a vehiculelor pe benzină și diesel în UE începând din 2035. (Profit.ro)

2. Economiștii Morgan Stanley au anunțat că se așteaptă ca zona euro să intre într-o ușoară recesiune în al patrulea trimestru al acestui an, pe fondul reducerii aprovizionării cu energie din Rusia. (Bloomberg)

3. Încrederea consumatorilor germani în economie a atins cel mai scăzut nivel de când a început să fie măsurată. Barometrul GfK a scăzut la -27,4 puncte pentru iulie, cel mai scăzut de la începutul măsurătorilor, în 1991. Consumatorii consideră că există un risca mare ca economia germană să intre în recesiune, în timp ce așteptările pentru creșterea veniturilor sunt cele mai reduse din ultimii 20 de ani. (Link)

4. Banca Centrală a Ungariei (NBH) a majorat dobânda de referință cu 185 de puncte de bază, la 7,75%, șocând piețele și extinzând ritmul majorărilor, după ce săptămână aceasta forintul s-a depreciat la un nivel record, în timp ce inflația crește. (Profit.ro)

5. Producătorii de energie electrică din Ucraina se pregătesc să efectueze primele exporturi comerciale în Uniunea Europeană săptămâna aceasta, cu luni bune mai devreme față de momentul preconizat inițial. Prima piață pe care vor intra ucrainenii este cea românească, cu prețuri cu peste 70% mai mici decât cele angro locale din prezent. (Profit.ro)

6. Prețul mediu al unei case noi în SUA este acum de peste 10 ori mai mare decât venitul disponibil pe cap de locuitor, un nivel care nu a mai fost întâlnit până acum. (Link)

7. Procentul produselor care au înregistrat creșteri de preț în cel mai important indice prețurilor de consum al Japoniei a urcat la 69,2% luna trecută. Este cel mai mare procent înregistrat din ianuarie 2001, potrivit unui comunicat al băncii centrale. (Bloomberg)

8. Vânzările de vehicule în SUA vor scădea cu 17,3% în acest an. Este cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, piață fiind afectată de criza de semiconductori și de problemele lanțului de aprovizionare care afectează producția. (Bloomberg)

9. Michelin intenţionează să predea activităţile sale ruseşti unei noi entităţi aflate sub conducere locală, până la sfârşitul anului, iar compania concurentă Nokian Tyres a anunţat că va părăsi Rusia, aceştia fiind primii producători de anvelope occidentali care renunţă să mai facă afaceri în această ţară. (News.ro)

10. Andrew Formica, directorul executiv al Jupiter Fund Management, un fond de investiții cu active de aproape $68 de miliarde, a anunțat brusc că renunță la funcție. Formica, care se află în Marea Britanie de aproape trei decenii, a declarat că plecarea să se datorează unor motive personale, inclusiv dorința de a fi mai aproape de părinții în vârstă. El plănuiește să se mute înapoi în Australia natală. „Vreau doar să stau la plajă și să nu fac nimic. Nu mă gândesc la altceva.” (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară din 2003, acțiunile Apple au crescut pentru a cea de-a unsprezecea zi consecutivă – Cronica de Business
Investiția SoftBank în Uber valorează cu $600 milioane mai puțin – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău