UE a importat haine de €80 miliarde în 2019 – Cronica de Business

1. Statele membre ale Uniunii Europene au importat în 2019 articole de îmbrăcăminte în valoare de €154 miliarde, peste jumătate (52% sau €80 miliarde) din afara UE. (Profit.ro)

2. Merlin Entertainments, compania care deține muzeele Madame Tussauds și parcurile Legoland, vrea să atragă €500 milioane printr-o vânzare de bonduri, în contextul în care toate atracțiile au fost temporar închise. (Reuters)

3. Averea combinată a miliardarilor americani, între care fondatorul Amazon Jeff Bezos şi şeful constructorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% în perioada pandemiei de Covid-19. (News.ro)

4. Lanțul american de magazine J.C. Penney este în discuții avansate pentru un împrumut de până la $1 miliard, pentru a-și finanța activitatea afectată de coronavirus. (Wall Street Journal)

5. Nestlé a avut cea mai bună lună martie din ultimii ani, cu o creștere a vânzărilor de 4,3% în America de Nord și Europa, în contextul în care cumpărătorii au făcut provizii pentru a sta acasă în perioada pandemiei. (Reuters)

Bonus:

6. Gigantul Intel a înregistrat încasări de $19,83 miliarde în primul trimestru al anului, în creștere cu 23% față de perioada similiara din 2019. Compania așteaptă o cifră de afaceri de $18,5 miliarde în al doilea trimestru. (CNBC)

7. Guvernul britanic a anunțat producătorul de electrocasnice Dyson că nu mai are nevoie de serviciile sale în ceea ce privește ventilatoarele pentru bolnavii de Covid-19, după ce compania a investit deja £20 milioane în proiect. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Deţinerile Chinei de obligațiuni emise de Trezoreria Statelor Unite au scăzut sub $1.000 de miliarde pentru prima dată în ultimii 12 ani – Cronica de Business
AstraZeneca și-a vândut participația de 7,7% deținută la Moderna pentru o sumă mai mare de un miliard de dolari – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău