Un cutremur cu magnitudine 5 s-a produs în această noaptea, în zona seismică Vrancea – Cronica dimineții

1. Un cutremur cu magnitudine 5 s-a produs în această noaptea, în zona seismică Vrancea. ”În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALAŢI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23 de km”. a anunţat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. (News.ro)

2. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că Guvernul lucrează la un „pachet de măsuri” care să înlocuiască facilitatea privind şomajul tehnic, care nu va mai fi acordată după 15 mai, atunci când va fi ridicată starea de urgenţă. Ministrul vorbeşte despre „un parteneriat” între stat şi angajatori, care să includă sprijin financiar şi nu numai. (News.ro)

3. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că o idee de relansare a economiei, după ce va trece pandemia de COVID-19, ar fi ca acele companii care angajează salariați pentru cel puțin șase luni să primească un bonus, precizând că acest stimulent financiar ar putea fi asigurat de stat. (Hotnews)

4. Primarul Emil Boc a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan de la Cluj-Napoca, în valoare de 35,9 milioane lei. (Link)

Una din Cronica de Business: Statele membre ale Uniunii Europene au importat în 2019 articole de îmbrăcăminte în valoare de €154 miliarde, peste jumătate (52% sau €80 miliarde) din afara UE. (Profit.ro)

5. Continuă să scadă îmbolnăvirile de Covid-19 în Italia, în prezent fiind 106.527 de persoane afectate de maladie, cu 321 mai puţine faţă de ziua precedentă. Potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, prima infecţie cu Covid-19 din Italia ar fi apărut în ianuarie. (News.ro)

6. Deficitul bugetar al Statelor Unite ar putea crește de aproape 4 ori în acest an fiscal, până la $3700 de miliarde. (Axios)

7. Facebook a anunțat Messenger Rooms, o aplicație de conferințe video ce va putea fi folosită gratuită de 50 de persoane simultan. Facebook a mai anunțat dublarea, de la 4 la 8, a persoanelor care pot fi prezente într-un apel video pe WhatsApp. (TheVerge)

8. NASA a prezentat cea mai detaliată harta geologică a Lunii realizată până în prezent. (Space)

9. Grecia va permite accesul turistilor străini din iulie, dar sosirile nu vor fi din toată lumea, anunțat ministrul Turismului, Charis Theocharis. „Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experții din sănătate și sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiștilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinație”. (Profit.ro)

10. Președintele Trump a declarat că a fost “sarcastic” când a sugerat că s-ar putea injecta dezinfectant pentru a scăpa de coronavirus. (WashingtonPost)

Fotografia dimineții – Coperta numărului de săptămâna viitoare a revistei Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Modificarea Codului de procedura penala a fost votata
Producția de cărbune a scăzut în România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău