Un medicament care ar putea opri repararea celulelor canceroase a fost testat cu succes în prima fază a unui test clinic – Cronica Știrilor Pozitive

1. Deși numărul cazurilor noi din SUA a înregistrat un record, media deceselor cauzate de Covid-19, pe ultimele 7 zile, este cea mai scăzută din martie până în prezent. (Link)

2. În România, numărul pacienților infectați cu Covid-19 care au fost declarați vindecați a depășit ieri 200 pentru prima oară în ultimele 5 zile.

3. Un medicament care ar putea opri repararea celulelor canceroase a fost testat cu succes în prima fază a unui test clinic. În cazul a mai mult de jumătate din cei 40 de pacienți care au fost tratați cu berzosertib a fost stopată creșterea tumorilor. (Link)

4. În acest moment există 8 vaccinuri anti Covid-19 aflate în faza doi a testelor clinice și alte 3 care sunt în fază 3. Faza 3 este ultima înaintea aprobărilor finale. (NYTimes)

5. O fundație care are drept obiectiv prevenția și combaterea epidemiei a anunțat că a organizat resurse astfel încât să fie produse 4 miliarde de doze de vaccin anti Covid-19. (Reuters)

6. Cercetătorii brazilieni au început injectarea pe voluntari a unui vaccin experimental dezvoltat de Universitatea din Oxford, a anunţat miercuri Universitatea federală din Sao Paulo (Unifesp), care se ocupă de aceste teste. (News.ro)

7. China a aprobat începerea testelor pe oameni pentru un nou vaccin experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania Chongqing Zhifei Biological Products. (Profit.ro)

8. Legislația în vigoare va fi modificată în vederea simplificării formalităților aferente înființării unei firme și înregistrării în Registrul Comerțului. Mai multe declarații, documente și certificate nu vor mai fi obligatorii, iar transmiterea actelor va putea fi realizată electronic. (Profit.ro)

9. Africa de Sud a început ieri prima testare a unui vaccin anti-coronavirus. (Link)

10. Membri ai Camerei inferioare a Parlamentului Gabonului au scos homosexualitatea de sub incidenţa legislaţiei penale. (News.ro)

11. Autoritățile din Lagos, Nigeria, vor să distribuie gratuit 300.000 de smartphone-uri copiilor pentru a-i ajuta să-și continue studiile pe perioada în care școliile sunt închise. Smartphone-urile vor avea instalată o aplicație educațională. (TheGuardian)

12. eMAG deschide primul showroom din afara României, la Budapesta. (News.ro)

13. CFR Călători anunţă că va repune progresiv în circulaţie, începând din 1 iulie, trenurile internaţionale a căror circulaţie a fost suspendată în contextul măsurilor luate de autorităţi din cauza pandemiei cu coronavirus. (News.ro)

14. Pub-urile, restaurantele și hotelurile din Anglia vor putea să se redeschidă începând cu data de 4 iulie în următoarea fază de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat premierul Boris Johnson. (Hotnews)

15. Mercedes Benz și Nvidia lucrează împreună la o platformă software ‘upgradabilă’ pentru mașini autonome. Mașinile care vor folosi această platformă vor putea fi actualizate cu noi facilități autonome, iar platforma însăși va deveni mai performantă cu cât mașinile parcurg mai mulți kilometri și furnizează mai multe date. Întreaga flotă de mașini Mercedes va folosi această platformă din 2024. (Axios)

16. Google lucrează la o nouă modalitate de gestionare a memoriei pentru browser-ul Chrome, care ar putea reduce consumul de RAM pe Windows 10 cu aproximativ 27%. Numit “Segment Heap”, noul proces de gestionare a memoriei va fi „împrumutat” de la Edge și este rodul colaborării între cele două companii, aceeași colaborare care a permis Microsoft să folosească motorul Chromium. (Profit.ro)

17. Pentru prima oară după mulți ani, Japonia deține cel mai rapid supercomputer din lume. Fugaku, dezvoltat de Fujitsu și institutul de cercetare Riken, poate efectua 415.000.000 miliarde de calcule pe secundă și este de 2,8 ori mai rapid decât Summit, supercomputerul dezvoltat de IBM, care a deținut prima poziție. (CNN)

18. Amazon va lansa un fond de investiții de $2 miliarde axat pe tehnologii ce își propun să combată schimbările climatice. (WSJ)

19. Concertul susţinut de trupa Depeche Mode la Berlin în turneul „Global Spirit” va fi disponibil joi, 25 iunie, pe canalul de YouTube, intr-o singura difuzare de la ora 22.00, ora Romaniei. (Urban)

20. Scriitorul George R.R. Martin, autor al „Game of Thrones”, le-a transmis fanilor că va finaliza anul viitor al şaselea roman din seria „A Song of Ice and Fire” pe care a început să îl scrie în 2012. (News.ro)

Fotografia dimineții – În Letonia a fost ridicată o statuie de 6 metri înălțime pentru a onora cadrele medicale:

Ți-ar mai putea plăcea
Numarul cazurilor noi, raportate la nivel global, s-a plafonat in ultimele zile – Cronica Stirilor Pozitive
Cercetătorii germani au reușit să facă șoarecii paralizați, după leziuni ale măduvei spinării, să meargă din nou – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău