Un nou obiectiv turistic în Transilvania: biserica fortificată din satul săsesc Alma Vii – Cronica de Turism

1. Biserica fortificată din satul săsesc Alma Vii din județul Sibiu s-a redeschis pentru turiști începând din 1 mai, la capătul a 8 ani de lucrări de reabilitare. Vizitatorii pot admira cetatea, se pot urca în turnuri și pe zidurile restaurate, pot vizita muzeul istoric local și pot lua masa cu bucate locale, iar noaptea se pot caza într-una dintre cele două case săsești care au fost de asemenea restaurate. Alma Vii se află la circa 67 de kilometri de Sibiu și la 18 kilometri de Mediaș. (Turnul Sfatului)

2. Aeroportul din Iași a impus începând din 2 mai o serie de restricții de circulație pe drumul care face legătura cu orașul, ca parte a planurilor de a extinde parcarea auto și de a reconfigura căile de acces în fața terminalelor T3 și T4. Parcarea va fi închisă timp de 3 luni, iar staționarea mașinilor în fata terminalelor va fi permisă timp de cel mult 5 minute. (Boarding Pass)

3. Primarii din localitățile limitrofe Lacului Como caută soluții pentru a reduce numărul turiștilor. Aceștia sunt nemulțumiți că turiștii bogați, care plătesc până la 1.000 de euro pe noapte în hotelurile de 5 stele, au parte de o aglomerație excesivă în zonă și nu găsesc locuri libere la restaurante pentru a lua masa din cauza turismului de masă, generat mai ales de persoanele care se cazează la Milano și ajung la Lacul Como pentru călătorii de o zi. Localitatea Como se află la circa 50 de kilometri nord de Milano. (La Stampa, Profit)

4. Monaco va impune restricții vaselor de croazieră care acostează în port începând din acest an, ca parte a măsurilor de reducere a numărului de turiști. Astfel, în portul Monaco vor putea acosta doar vasele de croaziere de lux care au cel mult 250 de metri lungime și cel mult 1250 de pasageri la bord. Între timp, Marsilia și Amsterdam pregătesc măsuri asemănătoare din același motiv. Principala justificare este că turiștii de pe vasele de croazieră aglomerează foarte mult orașele respective, însă petrec doar câteva ore în porturi și cheltuie prea puțini bani comparativ cu turiștii cazați. (Hotnews)

5. Aeroportul Internațional din Hong Kong a inaugurat un magazin “autonom” în zona porții de îmbarcare 24, care nu are deloc personal uman. Clienții scanează cardul la intrarea în magazin, aleg produsele și pleacă, întrucât senzorii integrați în magazin sunt capabili să detecteze ce produse cumpăra fiecare client. La ieșirea din magazin plata se realizează automat, iar clientul poate tipări chitanța. O astfel de tehnologie a implementat de mai mulți ani și Amazon în câteva magazine alimentare. (Business Traveller)

6. Compania de croaziere de lux Seabourn va organiza în 2024 a croazieră în jurul Africii care va avea o durată de 90 de zile. Croaziera va pleca din Barcelona și va acosta în 44 de porturi din 26 de state, pe parcursul unei călătorii în care vor fi parcurși peste 27.000 de kilometri. (CruiseHive)

7. Un eveniment de promovare a culturii gastronomice din Ţinutul Buzăului va avea loc pe 6-7 mai, în vecinătatea Hanului Moara Veche din comuna buzoiană Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi din Scorțoasa. Evenimentul se numește Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub și este organizat de Slow Food Buzău Land în colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului. (News.ro)

8. Ryanair a anunțat o promoție pentru călătoriile în Zadar (Croația) efectuate în intervalul 22 aprilie – 30 iunie. Prețurile încep de la 22 de euro pe segment pentru biletele de avion achiziționate până în 31 mai. (Ryanair)

9. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Mallorca pentru 219 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 98 de euro și 6 nopți de cazare în cameră dublă la Sa Madona de sa Pleta pentru 242 de euro, adică 121 de euro de persoană. Prețurile sunt valabile pentru luna octombrie. (Travelator)

10. Peste 100.000 de turiști și au fost pe litoralul românesc în minivacanța de 1 Mai, potrivit unui bilanț transmis Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR). Cel mai mare număr de turiști a fost înregistrat în Costinești cu ocazia festivalului “Beach, Please”, care s-a desfășurat pe parcursul a patru zile. (Profit)

Ți-ar mai putea plăcea
Călătorii vor putea vorbi la telefon și vor putea intra pe internet prin 5G la bordul avioanelor – Cronica de Turism
CFR Călători va face grevă de avertisment în 15 septembrie – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău