Un nou traseu turistic cu Mocănița va fi inaugurat în 2024 – Cronică de Turism

1. Un nou traseu turistic pentru Mocănița Huțulca de la Moldovița va fi inaugurat la începutul lunii mai 2024. Noul traseu cu ecartament îngust are o lungime de 5 kilometri, a fost deja construit și va face legătura între Mănăstirea Moldovița din apropiere de Gara Vatra Moldoviței și Gara Moldovița, de unde există deja un traseu până la Argel. (Club Feroviar)

2. Castelul Rákóczi-Bánffy din comuna Gilău din apropiere de Cluj-Napoca a fost renovat cu fonduri de 30 de milioane de lei și va fi redeschis pentru turiști începând din primăvara anului 2024. Procesul de renovare va continua anul viitor cu restaurarea parcului din jurul castelului. (Profit)

3. Compania aeriană Tarom va relua zborurile pe ruta București – Tel Aviv (Israel) începând din 1 ianuarie 2024. Începând din a doua săptămână a anului, operatorul va avea două zboruri pe săptămână, în zilele de joi și duminică, însă programul poate fi ajustat în funcție de situația din țară. (News.ro)

4. Compania aeriană Aeroitalia va introduce ruta Bacău – Milano (Bergamo, Italia) începând din 31 martie 2024. Zborurile vor avea loc de trei ori pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri și duminică, iar biletele sunt deja disponibile pe site-ul companiei. (Boarding Pass)

5. Grupul hotelier Accord va inaugura în martie 2024 prima fază a noului hotel Swissôtel din Poiana Brașov, iar a doua fază va fi gata până în februarie 2026. În total, hotelul va avea 114 camere și apartamente și va găzdui facilități spa, o piscină, jacuzzi interior și exterior, saună și o sală de fitness complet echipată. În plus, va exista un depozit pentru schiuri pentru turiștii care vin să schieze. (Traveling Mag)

6. Monumentul istoric Palatul Oscar Maugsch din Piața Universității din București, care a fost până de curând sediu pentru BCR, va fi restaurat și transformat într-un hotel de 5 stele cu 157 de camere. Curtea interioară dintre cele două corpuri de clădire va fi acoperită cu un luminator din sticlă și transformată în lobby. (Profit)

7. Stațiunea Bardonecchia din Italia a devenit cea mai accesibilă stațiune de schi din Europa în acest an din punct de vedere financiar, potrivit unui studiu realizat de agențiile de turism din Marea Britanie. Este pentru prima oară din 2019 când stațiunea de schi Borovets din Bulgaria este detronata de pe prima poziție a acestui top, care a luat în calcul prețurile pentru accesarea pârtiilor, costurile de închiriere pentru echipamente sau prețurile pentru un prânz și pentru băuturi din 36 de țări europene. (Schengen Visa Info)

8. Travelator propune un city-break la Barcelona pentru 132 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 50 de euro și trei nopți de cazare în cameră dublă la Ikonik Anglí pentru 168 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 4-7 februarie. (Travelator)

9. Operatorii de croaziere care acostează în portul din Lisabona vor plăti o taxă de 2 euro pentru fiecare pasager pe care îl transportă. Măsura va intra în vigoare în ianuarie 2024, iar autoritățile anticipează venituri de 2 milioane de euro pe an, ceea ce echivalează cu un flux de 1 milion de turiști anual care sosesc cu vasele de croazieră. (Schengen Visa Info)

10. În primele 11 luni ale anului, turismul internațional a atins 87% din nivelul înregistrat în 2019, ultimul an pre-pandemic, și se estimează că va atinge pragul de 90% până la sfârșitul anului, potrivit datelor prezentate de Organizația Mondială a Turismului. Orientul Mijlociu este singura regiune din lume care a depășit nivelul din 2019, cu o creștere de 20% a numărului de sosiri. (UNWTO)

Ți-ar mai putea plăcea
Autoritățile nu au decis cum vor călători minorii după intrarea României în Air Schengen – Cronica de Turism
CFR Călători a anunțat programul estival Trenurile Soarelui – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău