Un sfert din escrocheriile prin care americanii au pierdut bani în ultimii doi ani au fost inițiate pe rețelele sociale – Cronica de Tehnologie

1. Experții în securitate cibernetică au descoperit un vast sistem de fraudă online, care folosește backdoor-uri strecurate atât în aplicații, cât și în dispozitive hardware. Cel puțin 39 de aplicații de Android și iOS compromise au fost identificate, dar și mai multe modele ale unor dispozitive de streaming cu Android vândute cu mai puțin de $50. (Wired)

2. Un sfert din escrocheriile prin care americanii au pierdut bani în ultimii doi ani au fost inițiate pe rețelele sociale. Prin această modalitate, au fost furate, în aceeași perioadă, $2.7 miliarde. (FTC)

3. Google a livrat 37,9 milioane de smartphone-uri Pixel de când a lansat seria – foarte puțin în comparație cu marii producători. 10 milioane de unități au fost livrate în ultimul an, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă. (Profit.ro)

4. Microsoft vrea să finalizeze tranzacția prin care cumpără Activision Blizzard pe 13 octombrie. Gigantul american așteaptă zilele acestea o decizie favorabilă și în Marea Britanie. (The Verge)

5. OpenAI ia în calcul să-și producă propriile cipuri de AI, pe fondul unei penurii de cipuri avansate. Compania nu a luat, încă, o decizie în acest sens, dar evaluează inclusiv posibilitatea achiziționării unui producător de cipuri. (Profit.ro)

6. Investițiile în startup-urile de gaming s-au oprit la $700.3 milioane în al treilea trimestru al anului. Este cea mai redusă valoare din Q2 2022. Până atunci, s-au investit peste $2 miliarde în fiecare trimestru vreme de doi ani. (Bloomberg)

7. Hackerii au furat peste un milion de seturi de date de la compania de testare genetică 23andMe. Un cont, care cuprinde inclusiv informații despre moștenirea genetică, se vinde acum cu între $1 și $10. (Wired)

8. Apple și Meta lucrează la noi produse de realitate virtuală și augmentată. Apple se focusează pe creșterea confortului la purtarea celei de-a doua versiuni de Vision Pro, în vreme ce Meta pregătește o cască Quest mai ieftină pentru anul viitor și o pereche de ochelari de realitate augmentată pentru 2025. (Bloomberg)

9. Autoritatea financiară britanică va face publice numele companiilor care încalcă noile reguli privind promovarea crypto. De duminică, aceste reguli au fost înăsprite și includ acum toți furnizorii de active crypto, indiferent de localizare. (Bloomberg)

10. Criptomonede în valoare de $7 miliarde au fost spălate prin intermediul serviciilor de schimb descentralizate, a punților cross-chain și a schimburilor de monede. Cei mai activi au fost hackerii din Lazarus Group, care au spălat astfel peste $900 de milioane. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
În următoarele săptămâni, Google va implementa un mod de reducere a consumului de memorie în browser-ul Chrome – Cronica de Tehnologie
Unul din iPhone-urile pe care Apple le va lansa în toamnă va avea 6,7 inch – Cronica de Tehnologie