Un tânăr din patru din România nu munceşte şi nu studiază – Cronica dimineții

1. Guvernul a adoptat aseară un memorandum în vedere instituirii schemei de ajutor de stat, prin care vor fi acordate granturi industriei HoReCa, granturi care să acopere 20% din diferența dintre cifra de afaceri înregistrată în 2020 comparativ cu 2019. Ajutorul se va aplica și agențiilor de turism. (Profit.ro)

2. Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a anunţat că reprezentanţii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat hotărârea prin care este propusă prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 14 noiembrie. Şeful DSU a adăugat că nu sunt prevăzute noi măsuri în acest document şi că el reglementează şi ziua votului la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ulterior, Raed Arafat a anunţat că Guvernul a adoptat HG de prelungire a stării de alertă. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a raportat pe primele nouă luni ale anului un profit net în creștere cu 14,84% față de perioada similară din 2019, respectiv de 477,689 milioane lei. (Profit.ro)

3. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, joi, în ședința de Guvern, că România are în plus, în luna octombrie, comparativ cu luna ianuarie, un număr de 15.150 de angajați activi, ceea ce confirmă revenirea economiei. (Hotnews)

4. Un tânăr din patru din România nu munceşte şi nu studiază. Sunt cifre îngrijorătoare pentru ţara noastră, a declarat, joi, Laszlo Borbely, consilier de stat în Guvernul României, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. El a menţionat că soluţii există, iar investiţiile în educaţia pentru dezvoltare durabilă pot contribui la schimbarea acestor statistici. (Link)

5. Numărul spitalizărilor pacienților cu Covid-19 se dublează în Suedia la fiecare 8 zile. Este cea mai rapidă rată de creștere înregistrată într-o țară europeană, pe baza datelor actuale existente. (FT)

AdvertisementPromo: Vrei să fii mereu cu un pas înaintea tuturor? Pornește la drum cu un avantaj client de 8.087* euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Alege calitatea și confortul. Bucură-te de o soluție de mobilitate orientată spre viitor. Ofertă valabilă în perioada 5 octombrie – 31 decembrie 2020. Detalii despre campanie la partenerii autorizați Mercedes-Benz sau pe www.mercedes-benz.ro/Sprinter314

6. Probabilitatea decesului la o persoană infectată cu noul coronavirus a scăzut, în SUA, cu 30%, comparativ cu aprilie. Concluzia apare într-un studiu realizat de University of Washington Institute for Health Metrics and Evaluation. În Statele Unite, aproximativ 0.6% din pacienții afectați de Covid-19 mor azi, comparativ cu un procent de 0.9% înregistrat la începutul pandemiei. (Reuters)

7. La o săptămână de când au înregistrat pentru prima oară 100.000 de noi cazuri, la nivelul unei zile, SUA a raportat, pentru ziua de ieri, peste 160.000 de persoane infectate cu noul virus, un nou record. (NYTimes)

8. Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat în această dimineață că instituirea stării de urgență nu se impune în acest moment. Japonia a înregistrat ieri cel mai mare număr de infecții cu noul coronavirus, la nivelul unei zile, 1634, depășind recordul înregistrat în august. (Reuters)

9. Primăria din San Francisco a interzis folosirea gazului natural în toate construcțiile noi. Decizia se va aplica de anul viitor și se va aplica pentru aproximativ 54.000 de locuințe aflate în construcție, precum și pentru spațiile de birouri. (Link)

Una din Cronica Sportivă: Aseară s-au stabilit și ultimele echipe calificate la Campionatul European de Fotbal, care, în condiții normale, ar trebui să se desfășoare în 2021, după o amânare de un an. Ultimele patru calificate sunt Ungaria, Slovacia, Scoția și Macedonia de Nord.

10. Disney a anunțat că numărul abonaților pentru serviciul de streaming Disney+ a ajuns la 73 de milioane, la un an de la lansarea platformei. Obiectivul companiei, anunțat acum un an, era ca până în 2024 să aibă între 60 și 90 de milioane de abonați. Acțiunile Disney au crescut puternic după acest anunț. (CNBC)

Fotografia dimineții – Pe 12 noiembrie 1966, Buzz Aldrin a realizat probabil primul selfie în spațiu:

Ți-ar mai putea plăcea
România a acordat Ucrainei ajutor energetic de avarie în lunile august și septembrie ale acestui an – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Socialiștii câștigă alegerile din Spania

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău