Urme ale noului virus au fost găsite în apele reziduale din Barcelona colectate în martie 2019 – Cronica dimineții

1. Urme ale noului virus au fost găsite în apele reziduale din Barcelona colectate în martie 2019, cu 9 luni imainte de apariția virusului în China. (Reuters)

2. Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignorele măsurile de siguranța, ba chiar să nu mai creadă în existența coronavirusului și atrage atenția că situația ar putea deveni foarte gravă. „Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!” (Hotnews)

3. „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu aseară, la B1tv. Cîțu a explicat că situația este mai grea decât în perioada războiului și a regimului comunist justificând astfel decizia de a nu majora pensiile de la 1 septembrie. (Link)

4. Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul Tel Drum de către procurorii DNA. Aceştia îl acuză de săvârşirea mai multor infracţiuni, prejudiciul produs statului, în favoarea firmei Tel Drum, depăşind 31 de milioane de lei. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Cazurile de coronavirus din Europa sunt creștere, ca urmare a relaxării restricțiilor, avertizează un expert al Organizației Mondiale a Sănătății. Treizeci de țări au constatat o creștere a cazurilor în ultimele două săptămâni, cu o reapariție a virusului ”foarte semnificativă” în unsprezece țări și teritorii. (BBC)

5. Administrația Trump a depus recurs la Curtea Supremă a Statelor Unite în vederea obținerii abrogării Affordable Care Act, reforma sistemului de asigurăride sănătate adoptată în mandatul predecesorului său, Barack Obama, cunoscută sub numele de ”Obamacare”. Legea acordă asigurare de sănătate americanilor care nu și-o pot permite din motive financiare. (Profit.ro)

6. Prețul acțiunilor Facebook a scăzut cu 8%, iar compania a pierdut $50 miliarde din capitalizarea pe bursa din cauza boicotului clienților de publicitate. Ultima mare companie care a anunțat că nu va mai investi în publicitatea pe rețeaua socială este Unilever SUA. Ulterior Coca-Cola a publicat un comunicat care anunța că nu va mai folosi rețelele sociale în mixul de publicitate pentru cel puțin 30 de zile. (Reuters)

7. Trei planete de tip Super-Pământ au fost descoperite la 11 ani lumină, într-o galaxie vecină, gravitând în jurul unei stele pitice roșie. Cercetătorii au declarat că cele trei planete au o structură geologică similară cu cea a planetei noastre. (Reuters)

8. Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan nu știu să piloteze și nu au trecut testele necesare pilotării unui avion. Datele apar în raportul preliminar al anchetei declanșate după prăbușirea unui avion pe 22 Mai, lângă Karachi. (CNN)

9. Elon Musk l-a numit “copiator” pe Jeff Bezos după ce Amazon a anunțat achiziția Zoox, un start-up care construiește mașini autonome. (Link)

10. Serialul de animație “The Simpsons” nu va mai avea voci de actori albi pentru personajele care nu sunt albe. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Unii dintre cei mai tineri fani ai FC Liverpool, fericiți după ce echipa a câștigat titlul. Jan Kruger/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Tusk: Îl ascultăm pe Boris Johnson dar nu vom coopera pentru un Brexit fără acord – Cronica dimineții
Klaus Iohannis: Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău