Utilizatorii care nu acceptă noile condiții WhatsApp până pe 15 mai nu vor mai putea citi și trimite mesaje – Cronica de Tehnologie

1. Utilizatorii care nu acceptă noile condiții WhatsApp până pe 15 mai, nu vor mai putea citi și trimite mesaje. Pentru câteva săptămâni, aceștia vor mai primi doar notificări și apeluri. Conturile inactive vor fi șterse după 120 de zile. (News.ro)

2. Apple lucrează la un battery pack magnetic, compatibil cu MagSafe, care se lipește pe spatele telefonului și-l alimentează wireless. Aflat în lucru de cel puțin un an, acesta a întâmpinat probleme tehnice, din cauza protecțiilor din iOS împotriva supraîncălzirii. (Profit.ro)

3. Huawei va comanda cu peste 60% mai puține smartphone-uri anul acesta, din cauza sancțiunilor americane. Între 70 și 80 de milioane de smartphone-uri va cere producătorul chinez de la furnizorii săi, comparativ cu cele 189 de milioane de unități livrate anul trecut. (Nikkei)

4. LinkedIn lucrează la o platformă pentru căutarea și contractarea freelancerilor, numită Marketplaces. Noua platformă, prin care LinkedIn va concura cu servicii precum Upwork și Fiverr, ar urma să fie lansată în septembrie. (The Information)

5. Oamenii de știință se îndoiesc de tehnologiile ce promit identificarea emoțiilor utilizatorilor, care au la bază recunoașterea facială. Studiile recente arată că expresia facială corespunde emoțiilor trăite în cel mult 30% din timp. (OneZero)

6. Apple vrea să cumpere senzori lidar din următoarea generație, care vor fi considerați cei mai avansați de pe piață în următorii cinci ani, negociind cu mai mulți furnizori în acest sens. Compania americană ar avea nevoie de această tehnologie pentru ghidarea viitoarei sale mașini autonome. (Bloomberg)

7. A fost descoperit un misterios malware de macOS, numit Silver Sparrow, care a infectat cel puțin 30.000 de sisteme din 153 de țări. Este considerat misterios pentru că specialiștii încă nu știu care este scopul acestuia, în lipsa unei acțiuni clare, precum furtul de date sau infectarea cu ransomware. Silver Sparrow are inclusiv o versiune nativă pentru noile Mac-uri, cu procesoare M1. (ArsTechnica)

8. Blocarea completă a știrilor în Australia de către Facebook, reprezintă o problemă pentru utilizatorii din regiunile izolate, precum Fiji, Papua Noua Guinee ori Samoa. Aceștia se bazau pe abonamente ieftine, care includeau acces la Facebook, pentru a se informa. (The Guardian)

9. Facebook a oprit colectarea informațiilor personale ale utilizatorilor care folosesc aplicații de sănătate – este concluzia unei investigații realizate de Departamentul de Servicii Financiare din New York. Același raport cere Facebook să ia măsuri suplimentare pentru a identifica aplicațiile care trimit mai departe datele utilizatorilor. (WSJ)

10. Mark Zuckerberg a intervenit personal în 2019, în cazul blocării fondatorului Infowars, Alex Jones. Șeful companiei a trecut peste regulile interne și părerile propriilor experți și a decis să blocheze doar contul lui Jones, nu și a postărilor care răspândeau ideile și teoriile acestuia, așa cum stabilea chiar regulamentul Facebook. (BuzzFeed News)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel vinde, cu $9 miliarde, divizia de memorii flash sud coreenilor de la SK Hynix – Cronica de Tehnologie
Atacul hackerilor ruși, care a avut în centru software-ul SolarWinds, a fost mult mai amplu decât s-a crezut inițial – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău