Utilizatorii device-urilor Apple ar putea ajunge să cheltuiască mai mult pe aplicații, decât pe jocuri, până în 2024 – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft se aliază cu publicațiile europene care cer să fie plătite pentru știrile preluate, făcând lobby pentru crearea unui legislații similare celei din Australia. Microsoft a sesizat în disensiunile dintre publicații și Google / Facebook o oportunitate de promovare a Bing și de creștere a propriului serviciu de știri. (FT)

2. Spotify anunță HiFi, un abonament care va oferi acces la audio lossless, comparabil din punctul de vedere al calității cu CD-urile audio. Nu se știe cât va costa și exact în ce țări va fi vândut noul abonament, care ar trebui să fie disponibil cândva în cursul acestui an. (Profit.ro)

3. Facebook a știut că reach-ul potențial raportat advertiserilor era greșit (în favoarea sa), însă nu a luat măsuri pentru corectarea erorilor ca să nu scadă veniturile. Un product manager a anunțat conducerea că estimările se fac luând în calcul conturi false și duplicate, conform email-urilor interne folosite ca probă în cadrul unui proces în care gigantul american este acuzat tocmai de înșelarea în cunoștință de cauză a celor care au cumpărat publicitate. (TechCrunch)

4. Utilizatorii device-urilor Apple ar putea ajunge să cheltuiască mai mult pe aplicații, decât pe jocuri, până în 2024. Pe fondul pandemiei, se așteaptă ca aplicațiile de business, educație și fitness că crească foarte mult. (Reuters)

5. iOS 14.5 urmează să îmbunătățească securitatea și să facă mult mai dificilă derularea atacurilor în care nu este necesară acțiunea utilizatorilor (0-click). Asta datorită modificărilor aduse pointerelor ISA – o parte a sistemului de operare, care le spune aplicațiilor ce cod să folosească atunci când pornesc. (Vice)

6. Facebook va permite, din nou, publicarea știrilor în Australia, în urma negocierilor cu guvernul din această țară. Compania americană a obținut anumite concesii, iar legea va fi modificată, ca urmare a presiunilor. (WSJ)

7. Clubhouse are probleme de securitate, după ce unele înregistrări audio și datele meta ale acestora au ajuns pe alte site-uri. Compania spune că a blocat un utilizator pentru acest motiv și a că ia măsuri pentru îmbunătățirea securității. (Bloomberg)

8. Samsung extinde la 4 ani perioada pe care va livra update-uri de securitate pentru device-urile sale. Noua politică se aplică dispozitivelor vândute începând cu 2019 și vizează mai multe serii de smartphone-uri și tablete. (ZDNet)

9. Huawei a prezentat Mate X2, al treilea smartphone pliabil al companiei. Mate X2 (de la €2.300, disponibil la început doar în China), are un ecran de 8 inch care se pliază de la interior și un ecran ecran extern de 6,45 inch, ambele OLED cu 90Hz rată de refresh. Există 4 camere foto, cu un zoom optic maxim de 10X. (Profit.ro)

10. Twitter a încercat să cumpere serviciul indian de social media ShareChat, pentru a-și extinde prezența în această țară și a construi un rival la nivel global pentru TikTok. Compania americană a oferit $1,1 miliarde și a promis o investiție suplimentară de $900 de milioane, însă negocierile nu s-au concretizat. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
CCO-ul Binance susține că hackerii au folosit deepfake-uri pentru a-i falsifica identitatea – Cronica de Tehnologie
Un grup de hackeri susținut de China a furat peste $20 de milioane din fondurile de ajutor alocate de SUA în timpul pandemiei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău