Valeriu Gheorghiţă: 45% din centrele de vaccinare au activitate medie şi scăzută – Cronica serii

1. Produsul Intern Brut al României a crescut cu 2,8% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV din 2020, la 284,971 miliarde lei preţuri curente, pe seria ajustată sezonier, arată datele provizorii publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Economia României va crește cu 6% în acest an, mult peste estimările anterioare, potrivit proiecțiilor actualizate ale Băncii Mondiale. Banca și-a îmbunătățit considerabil prognoza privind avansul economiei românești în 2021, de la o creștere de 3,5% anticipată în luna ianuarie și 4,3% în martie. (Profit.ro)

3. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că 45% din centrele de vaccinare au activitate medie şi scăzută, ceea ce înseamnă că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului, şi a solicitat direcţiilor de sănătate publică să reevalueze activitatea acestor centre. (News.ro)

O stire din Cronica de Mediu: Studiu. Ghețarii care se topesc în Groenlanda poluează zonele de coastă cu cantități record de mercur, care este eliberat ulterior în râurile insulei și distribuit în întreg ecosistemul. (Sciencealert.com)

4. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că își dorește ca până la finalul anului să fie definitivat proiectul unei noi legi a educației, care să o înlocuiască pe cea actuală, ce datează din 2011 și asupra căreia s-au produs aproape 100 de modificări. (Hotnews)

5. Comisia Europeană a anuntat azi ca România rămâne sub MCV. Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport al său privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate prin Mecanismul de Cooperare și de Verificare (MCV). Comisia spune că așteaptă ca autoritățile române să transpună angajamentele asumate în măsuri concrete, legislative și de altă natură. CE anunță că va continua să monitorizeze îndeaproape evoluția situației din România prin intermediul MCV, până la îndeplinirea obiectivelor de referință. (News.ro)

6. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că termenul de finalizare pentru inelul sudic al Centurii ocolitoare a municipiului București este anul 2023, dar că una dintre firmele care lucrează acolo a promis că va termina un tronson înainte de finalul anului viitor. Pe inelul din nordul Capitalei se va circula în 2024. (Profit.ro)

7. Fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale, la finalul lunii martie a acestui an, cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior. (Profit.ro)

O stire din Cronica de Tehnologie: Cercetătorii din cadrul armatei SUA au dezvoltat o nouă platformă de antrenare a inteligenței artificiale, care pune accent pe colaborarea dintre sisteme – mai multe entități de AI evoluează și colaborează în cadrul unui mediu de antrenare dinamic și complex. Cercetătorii văd un viitor în care sistemele de AI colaborează între ele și cu soldații. (TechXplore)

8. Ca parte din strategia de a vaccinare un număr cât mai mare de persoane, statul american Washington le va oferi tuturor celor care vor vaccina până pe 12 iulie un joint de marijuana. Comisia pentru alcool și marijuana a anunțat luni că a aprobat campanie “Joints for Jabs”, cu începere imediată (NYTimes). Primarul sectorului 2 Radu Mihaiu a anunțat pe pagina sa de Facebook, că vineri se va deschide centrul de vaccinare din Obor, iar cei care se vor vaccina vor primi „o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare.” (Profit.ro)

9. Autoritățile SUA au recuperat 64 de monede bitcoin din recompensa plătită de Colonial Pipeline hackerilor, în valoare de aproximativ $2,3 milioane. Se estimează că valoarea totală a recompensei a fost de 75 de bitcoin. (WSJ)

10. Apple a plătit mai multe milioane de dolari în urma unui proces în care o tânără a dat compania în judecată pentru pricinuirea unui puternic stres emoțional. Fotografiile sale nud de pe iPhone-ul trimis la reparat au fost publicate pe contul ei de Facebook de către tehnicienii Apple. (The Telegraph)

Ți-ar mai putea plăcea
Medicii de familie vor putea vaccina împotriva Covid-19 la domiciliul persoanei – Cronica serii
Ministerul Apărării vrea să cumpere drone de atac Bayraktar de $300 milioane – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău