Vânzările de cuburi Rubik, plus 20% în 2020 – Cronica de Business

1. Vânzările de ciocolată elvețiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020, deoarece pandemia de coronavirus a afectat industria călătoriilor și afacerile hotelurilor și restaurantelor. (Profit.ro)

2. Aston Martin a extins un acord cu grupul Daimler pentru acces la tehnologia producătorului german de automobile, inclusiv la sistemele sale pentru automobile hibride şi electrice, în schimbul unei participaţii de până la 20%. (News.ro)

3. Producătorul de jucării Spin Master va prelua Rubik’s Brand, care produce faimosul cub Rubik, pentru circa $50 milioane, în contextul în care vânzările de jucării „clasice”, precum Monopoly, păpușile Barbie și cubul Rubik, au crescut în perioada pandemiei. Vânzările de cuburi sunt așteptate să crească în 2020 cu 15-20% versus un an normal. (Bloomberg)

4. Compania canadiană Cenovus Energy a ajuns la o înțelegere pentru achiziția competitorului Husky Energy. Tranzacția va avea o valoare de $2,9 miliarde și va da naștere celui de-al treilea cel mai jucător în piața de petrol și gaze naturale din Canada. (Bloomberg)

5. Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a înregistrat în primele nouă luni un profit net în creştere cu aproape 79%, de 60,28 milioane lei, şi o cifră de afaceri de 816,2 milioane lei, mai mare cu 14%, faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

Bonus:

6. Grupul bancar german Deutsche Bank a raportat un profit net de €182 milioane pentru al treilea trimestru, depășind semnificativ așteptările, care indicau o pierdere de €114 milioane. (Profit.ro)

7. Microsoft a înregistrat cel mai profitabil trimestru din istoria sa, într-un context cu totul special în care oamenii au stat mai mult în fața ecranului pe aplicații de conferințe, dar și pe jocuri. Veniturile serviciului de cloud computing Azure, care a contribuit mult în ultimii ani la succesul financiar al companiei, au crescut cu 48%. (Hotnews)

8. Blackstone, cel mai mare administrator de active din lume, a înregistrat o creștere a profitului destinat dividendelor cu 9% în al treilea trimestru, până la valoarea de $772 milioane. (Reuters)

9. Băcanul online BigBasket, activ pe piața din India, este în discuții avansate pentru a-și vinde un pachet majoritar conglomeratului Tata Group, pentru circa $1 miliard. (Reuters)

10. Producătorul de chip-uri AMD a ajuns la o înțelegere pentru achiziția rivalului Xilinx, deal-ul având valoarea de $35 miliarde. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8% – Cronica de Business
Banca digitală N26 pleacă din Marea Britanie din cauza Brexit – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău